laz ziya'nın aslında haklı olduğu gerçeği

cayisallama
kurtlar vadisi dizisinde bir karakter olan silah kaçakçısı ve bilimum pis işlerle uğraşan karakterdir laz ziya karakterini efsane oyuncu istemi betil canlandırmaktadır.

SAygıdeğer laz ziya'nın bundan sonra ziya bey diye hitap edeceğim karakterin hayat hikayesi şöyle başlıyor;

Ziya bey doğu Karadenizli bir laz beyi. Asıl mesleği gemicilik. Sonraları silah işine girmiş o dönem ki en bilinen silah kaçakçısı. öyle ki ondan habersiz hiç kimse iş yapmaz duruma gelmiş.

Ziya bey karsını babasından başlık parası yada diğer adıyla gönülsüz bir şekilde parayla almış. Karısının tabiriyle ben mal mıyım? Beni babamdan bir bağa aldın gönlümü de mi alacaksın! En sevdiği türkü olan asiye türküsünü aile dizisi yapmışlar.

Ziya bey istanbula göç edince işleri büyütmüş. Sonraları iki kız çocuğu olmuş. Biri en büyüğü ipek tenolçay'ın canlandırdığı nesrin çakır, bir diğeri ise tam bir baş belası müge ulusoy'un canlandırdığı meral yılmaz.

Ziya bey eşi ile bir aile kurmaya çalışmış ancak sonraları karısı olan kadın sinema sahnesinde skyler white'ın eline su dökmeyeceği kevaşelikte bir tavır sergililemiştir. İki çocuğunu, ailesini düşünmeden etmeden diş hekimi ile ziya beye rağmen aşk yaşamış ve ziya beyi aldatmıştır.

Her insan aldatabilir ancak aldatmadan eşini boşaması gerekmez mi? Ziya bey'in aşkına hiçbir şekilde karşılık vermeden aşık olduğu insanın ve kendi hayatını mahvetmiştir.

skyler white'ın eline su dökmeyeceği karısı ziya bey'in takibinde kalıp aldatılırken yakalanmıştır. Öldürümesini onaylamasam da hatta şiddetle karşı çıksam da bir silah kaçakçısıdan beklenecek sondu karısı da izleyiciler de diş hekimi de biliyordu.

Diş hekiminin boğazını ve organını kesen laz ziya canına kıymıştır. skyler white'ın eline su dökmeyeceği kadını da kendini asmasına sebep olmuştur.

Olay bu süreçten sonra başlıyor aslında, tartışmanın açıldığı nokta da burası. Laz ziya'nın çocuklarını anne şevkatsiz büyütmek zorunda kalmış olması hatta karısına kızgınlığından dolayı çocuklarını baba sevgisi göstermeden bir eli yağda bir eli bağda olarak yetiştirmiştir.

Kendisine beklediği sevgiyi göremeyen ziya beyin kalbi katılaşmış taş gibi bir kalbe sahip olmuştur.

Yıllar birbirini takip etmiş kızlar büyümüştür. Nesrin efsane istanbul sefiri eli kanlı süleyman çakır ile evlenmiştir. Meral ise bekar bir şekilde hayatını ziya bey'in evinde sürdürmektedir.

Nesrin de evlenip bir kız bir erkek çocuğa sahip olmuş ailesini kurmuştur. Babası ve annesinden ziyade kendi hayatını düzene sokmuştur. Ancak meral öyle mi?

meral önce ziya bey'in hayatını günden güne mahvetmiş, çileden çileye sevk etmiştir. Ziya bey merale de aynı sonu hazırlamak istemiş ancak her seferinde bir şekilde kurtulmuştur.

Ziya bey'i kumarhanede silahla öldürmek isteyip annesinin intikamını almak istemişse de yaralamaktan öteye gidememiştir.

Meral hayatını hata üzerine hatalarla devam etmiş testere necmi ile aşk yaşamıştır. Babasının can düşmanlarından biri olan testere necmi ile aşk yaşaması insana katranı kaynatsan olur mu şeker sözünü akla getirmiştir.

Ziya bey'in derdi tasası bu şekilde bitmemiştir. Meral damadı süleyman çakır'ın ölümüne sebebiyet vermiştir.

En son büyük kızı nesrin'in küçük kızı merali öldürmesi ile sona ermiştir.

Ziya Bey'in hayatı tam bir korku filmi ile süregelmiştir. Karısının ve belki binlerce kişinin katili olan ziya üstüne üstlük kızının kızını vurmasıyla evlat acısı da yaşamıştır.

Gerçek hayatta bu tarz adamlar var mı bilinmez ancak, Su testisi su yolunda kırılır. Kadın erkek fark etmez insanların seçtikleri hayatları yaşadıkları şekilde sona erer.

Laz ziya'nın aile hikayesinde benim her zaman haklı bulduğum kişi ziya bey'dir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches