farklı yerlerde yaşayan insanların belirgin kişilik farklılıkları

cayisallama
2005 yılında Journal of Personality and Social Psychology'de yayımlanan bir araştırmada, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan insanların kişilikleri arasındaki belirgin farklılık belenebildi. Araştırma verilerine göre örneğin Avrupa kültürlerindeki yetişkinler, Asya kültürlerindeki yetişkinlere kıyasla yeni deneyimler elde etmeye daha açık insanlar. Öte yandan kuzey Avrupa'dakilerin güney Avrupa'daki akranlarından daha vicdanlı oldukları bulgusuna ulaşıldı.

2017 yılın journalof personality and social psycholofy'de yayımlanan bir başka araştırmada ise bu garklıların bazıların izleri erken çocukluk dönemine kadar takip edilebildi.

Görünüşe gre ve şaşırılmayacak biçimde ebeveynlerin bu farklılıklarda bir rol sahibi olduğu gözlemlendi. Bu şekillendirmenin tam olarak nasıl gerçekleştiği üzerine yapılan güncel araştırmaların verileri, bir yandan da hollandalı psikolog geert hofstede'nin 1970'lerde dünyanın farklı yerlerinden gelen ibm çalışanlarının iş memnuniyetini etkileyen faktörlere de çapraz soruya tabi tutuldu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches