hemşire forması

frenchboy
hemşire, kronik ya da akut fiziksel ve zihinsel hastalıktan muzdarip hastalar için sağlık kuruluşlarında veya evde tıbbi bakım sağlar. hastane, özel klinik, okul, sağlık merkezleri, cezaevi gibi kurumlarda görev alır. hemşire formaları, hemşirelerin giyim tarzları, forma renkleri bildiğiniz üzere kurumlar ve bölümler arası değişiklik göstermektedir.

stajyer hemşireler genellikle beyaz üst-alt olmak üzere okullarının logosunun olduğu formaları giyerler.
ameliyathane hemşireleri genellikle koyu renkleri tercih ederler, yada koyu yeşil forma giyerler.
yeni doğan yoğun bakım hemşireleri ise çok daha açık bir renk olan pembeyi tercih ederler, yeni doğan yoğun bakımda pembe forma tercih edilmesinin amacı daha ılımlı ve bebeklerin bir nevi korkmamasını sağlamaktır.
cerrahi hemşireleri ise genellikle pembe formalar giymektedirler.
hemşire formaları genellikle üst kısımları v yaka ve 3 tane cebi bulunmaktadır. formaların alt kısımları ise düz ve sağda solda 2 tane cebe sahiptir.

bilgi: yakın zaman da getirilen uygulamaya göre hemşirelerin beyaz forma giyme zorunlulukları kaldırılmıştır.

https://onurforma.com.tr/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches