brezilya

kultabisi
ak gençliğin adeta doğuştan kazandığı, (gbkz:büyük resmi görebilme yeteneği), (gbkz:üst aklı farkedebilme becerisi) ve (gbkz:oynanan oyunları kamuoyuna duyurabilme melekesi)ne hayran olmamak elde değil.
adeta superman'ın duvarların ötesini görebilen bakışıyla yarışabilecek özellikler. ama tabii allah her şeyi aynı anda vermiyor insanoğluna. ak gençliğe bu özellikleri verirken, kimi başka özelliklerden de olabildiğince kısmış. misal yeni dünya üzerinden oynanan oyunları binlerce km uzaklıktan görebilip, göremediklerini de sezebilirken, hemen yanıbaşında olan hırsızlıkları, yolsuzlukları, adam kayırmaları, emaneti ehline vermemeleri, hukuksuzlukları göremiyorlar. ama normaldir. süperman bile onca süper yeteneğine rağmen, basit bir kriptonit elementinin karşısında çaresiz kalmıyor muydu?
ne diyelim, o kadar kusur kadı kızında da olur.
brezilya üzerine oynanan oyunlara gelecek olursak. aklıma tamamen hayale dayalı bir senaryo geldi. sizinle de paylaşmak istedim. ama dediğim gibi bir senaryo. gerçek hayatta karşılıkları yok. bu nedenle de, kim kimdir diye kafa yormanıza gerek yok.
senaryomuzun iki kahramanı var. birinin adı hussein olsun (adının hüseyin olduğuna bakmayın. kendisi hristiyyan oğlu hristiyan). diğer kahramanımıza da uzun john diyelim. o da müslüman olsun.
senaryomuz ikisinin arasındaki konuşmalardan ibaret. birine kısaca hüsam, diğerine de uzun diyelim.
ilk görüşme telefonla olur:
uzun: ya hüsam, bak oraya geleceğim. ne olur birkaç saat görüşüversek sanki?
hüsam: görüşecek bir şey yok uzun. köşeye sıkıştın.
uzun: tamam işte. ben de o konuyu konuşacaktım.
hüsam: tamam madem. gelince birkaç dakika ayak üstü görüşürüz. ama sana sinirliyim. seni onbaşı düzeyinde karşılayacam.
uzun: e peki. ayıp ediyorsun ama...
...
ayaküstü görüşme:
uzun: bak o elemanı içeri aldınız. niyetiniz ne olum sizin?
hüsam: anlamadın mı hala uzun? onun son beş sene içindeki tüm konuşmaları elimizde. dinlemeleri yaptıran da bizdik zaten. sen sınırı aştın. elemanın tapelerinin tamamını iddianameye koyduracağım. rüşvetler, kara para aklamaları vs. ortaya dökülecek. artık derdini marko paşaya mı anlatırsın, ilerde lahey adalet divanına mı anlatırsın bilemem. bir de ulusal bankalarınıza kara para aklama yüzünden ambargo koyduk mu, seyreyle sen cümbüşü.
uzun: senin dilin ne söylüyor hüsam. seninle olan onca hukukumuza ne oldu? şimdi beni öyle hemen satıyor musun yani?
hüsam: valla devir değişti. sana güvendik. bop başkanı yaptık. yok efendim suriye işi kolay dedin, sana güvendik. hiçbir dediğin çıkmadı. iran'la rusya her tarafı ele geçirdi. biz sap gibi kaldık. pkk'yla iş tutalım diyoruz, kalkmışsın yok efendim onlar terörist, yok efendim kabul etmeyiz... sen kimsin oğlum. sana soran kim! sen git de şimdi iddianamadeki tapelerle uğraş. ortadoğu politikası sana mı kalmış.
uzun: yav tamam hemen kızma hüsam. buluruz bir yol. ne artistleniyorsun anında. bak sana bir teklifim var. sen, iddianamedeki rüşvet ve kara para aklama kısımlarını çıkart. bizim vakfa yaptığı bağışlardan falan bahsettirme. o elemanın bizimle doğrudan ilişkili olduğu kısımları duyurma, ben de tekrar uslu çocuk olurum. esedle de konuşurum gerekirse. ama şu pyd işi sakat. onca laf söyledik, şimdi nasıl dediklerimiz yutacağız?
hüsam: ya dert etme. sizin oradakiler sen ne desen inanır, peşinden gelir nasılsa. esed'i esad yaparsın. pydlilere de paravan bir örgüt falan buluruz. onun üzerinden hallederiz.
uzun: tamam hüsam. ama yine de bizimkilere açıklamak zor olacak. bir süre ben kamuoyu üzerinden sana atar yaparım. eser gürlerim falan. sen işi bozma. idare ediver.
hüsam: tamam ama sınırı aşma. bozarım façanı.
uzun: eki eki eki.. çok şakacısın olum. bir ara işlerini ayarla da futbol oynayalım.
hüsam: futbol sevmem. basket olabilir. zaten kasımda emekli oluyorum. ondan sonra bakarız.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches