bulgaristan göçmenleri

cayisallama
Üniversitede örgüt kültürü diye bir dersten geçebilmek için incelediğim tez gibin bir şey hazırladığım grup.

yakinen tanıdığım insanlardır. Zamanında türk nüfus diye (mübadele zamanlarında) alınıp marmara bölgesine yerleştirdikleri insanlar. Bunların içerisinde sivas, malatya, adana gibi illerde vardır yerleştirildikleri yerler açısından. Ancak yapamamışlardır ve onlarda batıya göç etmişlerdir. Bu günkü suryelilere uygulanan durumların belki aynısı kendi kandaşlarına uygulanmıştır. açık seçik, kültürümüzü bozacak, neden o kadar güzel yerlere yerleştiriyorusunuz gibi şeyler.

ilk abdulhamiti sani hazretleri döneminde ve o dönemlerde gelenler olmuş, sonra 1950 lerde gelenler olmuş en son ise sovyet rusyanın dağılmasıyla özalın aldıkları diye geçen türkmenler vardır.

1980 lere kadar gelenlerin kültürleri ile sonrasında gelenlerin kültürleri bir değildir. Asılları türkmendir. Karaman civarından zamanında göç eden kişilerdir. Belki osmanlı baş kaldırmasın diye karamandaki türkmenleri seçmesi bir plandır bilemeyiz. Konya,karaman civaranda kadın giyimleri ile bu insanların ninelerinin giyimleri hemen hemen aynıdır. (Gençleri bulgarlar gibi giyiniyor artık zira) BEnden bile daha fazla türktürler.

Trakya, eskişehir, balıkesir, çanakkale kısmen kocaeli tarfında her ailede bir tane vardır. Kız alıp vermişlerdir ve karışmıştır.

Nineleri çok güzel olur pamuktan. YAşı 70 olmasına rağmen insana bir huzur verir bu nineler.

Kötü yönleri çoktur ancak yazmak hoş değil. Buradan okuyanın aklında iyi kalsın. Zaten yaşayınca ortaya çıkmıyor mu?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches