çalışmak isteyen bir beyin organı varsa

elfirâşetüzzerka
kuran okumak hafızayı kuvvetlendirir. hafızlık yapanlar kolay kolay unutmazlar ve mezarda beyinleri bile çürümez. ezberlenen her harf beyni geliştirir. izmir çekirdeksiz kuru üzümü de beyne kuvvet verir, (bunun için özel bir tarif var. gelişi güzel yenmeyecek tabi.)
--- (gbkz: spoiler) ---

13 14 yaşlarında yatılı kuran kursunda okurkene bi hocam vardı, maşallah çok da zekiydi. her teheccüde kalktığımda onu ezberinden hafızlığını tekrarlarken görürdüm, sesi de pek bi güzeldi. her akşam talebeler uyuduktan sonra dolapları kontrol ederdi ve 70 tane dolabın kime ait olduğunu, dolapların nasıl olduğunu defterine not tutmadan aklında tutardı. ertesi gün, filanca kişi dolabın düzensizdi, falanca kişi o aburcuburların dolabında ne işi vardı, falanca kişi, paranı dolapta niye açık bırakmışsın falan diye de uyarıda bulunurdu. en çok katlanmamış kıyafetlere ve düzensizliğe kızardı. zekasına hayrandım. ezberden kuranı çok okuyarak hafızasını diri tutuyordu.

--- (gbkz: spoiler) ---
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches