dunning-kruger etkisi

imschrolled
kısaca cahil cesaretidir. daha az bilgi sahibi olan kişilerin, çok daha fazla bilgi sahibi olan kişilerden daha fazla şey bildiklerini sanmaları durumu. (justin kruger ve david dunning)

cehalet cesareti doğurur. bu nedenle güven seviyesi yüksek fakat bilgi azdır. tam tersi, bilgili ve nitelikli kişiler daha az girişkendir. cesaret nedeniyle daha az bilgili olsalar da, konunun uzmanı gibi davranabilirler. birçok araştırmada, iki taraflı bir etki olduğu ortaya çıkmıştır. bir konu hakkında normalden daha fazla bilgiye sahip olan kişiler (ya da uzmanlar) kendi bilgilerini küçümseme eğilimi gösterirler, iyi seviyede bilgili olsalar da emin olamazlar ve mütevazıdırlar.

(bkz: Wheeler ve limon suyu)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches