1891 yılında bisikletle dünyayı gezen gençler

cayisallama
Tomas Allen Jr. ve William Sachtleben diye iki arkdaştır. O yıllarda hemde bisikletle oldukça aksiyon içeren bir gezidi olmuş olsa gerek. TAkdir edilesi davranış bunlar.

--- (gbkz: spoiler) ---
En büyük hayaliniz nedir? sorusuna en popüler cevaplardan biridir dünya turuna çıkmak. Hayat meşgalesinden usanan insanların sığındıkları bir limandır adeta. Ve bu limandan bir gün açılmanın hayaliyle yaşar çoğu zaman insanlar. http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/09/12_d.jpg
Tomas Allen Jr. ve William Sachtleben... 1890 yılında Washington Üniversitesi'nden mezun olan bu iki arkadaş , uzun soluklu seyahatlerinin ilk adımına trenle New York'a giderek başlarlar. Eski zamanların bu çılgın seyyahları oradan gemiyle Liverpool'a geçirirler. İngiltere'den aldıkları fotoğraf makinesi ile ''Küçük Asya Turu'' isimli seyahatlerine 1891 yılında Yunanistan'dan başlarlar. Yola bisikletleriyle çıktıkları bu turda sırayla; Türkiye,İran,Türkmenistan, ve Özbekistan diyarlarını dolaşırlar. Ayrıca Bu ülkeleri gezdikten sonra yeniden yollara koyulan ikili Kazakistan'a sonra da Gobi Çölü üzerinden Çin'e doğru yolculuklarını sürdürmüşlerdir. Şangay'dan gemi ile Vancouver'a oraan da San Francisco'ya 1892 yılının son ayılarında ulaşan gençler seyahatlerini başladıkları nokta olan New York'a 1893 yılında ulaşarak tamamlamışlardır. Küçük Asya turuna dair fotoğraflar yer alırken daha sonra belirtilen ülkelere ait fotoğraflar yer almamaktadır.

Seyahatleri boyunca yaklaşık 18 bin mil (28 bin km) yol kat eden seyyahlarımız bu arada gezdikleri şehirleri ve karşılaştıkları insanları fotoğraflamayı ihmal etmemişlerdir. Yaklaşık 3 yıl süren seyahatleri boyunca 1000'in üzerinde fotoğraf çekmişlerdir. Sadece üçte biri günümüze ulaşan bu fotoğraflar 1984'ten beri beri UCLA(University of California, Los Angeles) kütüphanesi özel koleksiyonunda yer almaktadır.




--- (gbkz: spoiler) ---
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches