darüşşafaka

issiz adam
rivayet odur ki, kapalıçarşı önünde soğukta bekleşen çırakları gören bir osmanlı paşası çarşı kapıları açılana kadar hem ısınmaları hem de okuma yazma öğrenmeleri için bir bina vakfeder bugünkü çemberlitaşın karşısındaki işhanının bulunduğu yerde. bu işhanı hala darüşşafaka vakfınının mülküdür.
bu şekilde kurulan darüşşşafaka 1873'te fatih çarşamba'da ünlü mimar balyan efendinin projesini hazırladığı binasında eğitime devam etmiştir. tabii artık kapalıçarşı çırakları değil eğitim olanağı olmayan müslüman yetimler için bir ortaögrenim kurumu olarak. sadece müslüman yetimlerin alınmasının sebebi, diğer din mensuplarının önceden beri bu tür kurumlarının, kilise vakıfları gibi, bulunuyor olmasıdır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches