az bilinen anadolu adetleri

John Doe
yeni bişeyler daha öğrendim.
iç anadolunun bazı yerlerinde düğünlerde yakın akrabaya ve çok yakın olan eşe dosta davetiye verilmezmiş. onlar düğün zaten bizim düğünümüz diye düşünürmüş, kendilerine davetiye verilmesi hakaret sayılırmış. bi garip geldi arkadaş nitekim benim memleketimde en yakınlarından bile olsan davetiye vermemek düğünde istenmediğine yorulur, küsülür, gidilmez o düğüne. yozgatlı, tokatlı ve sivaslı arkadaşlara burdan selam iletiyorum. aydınlandım.

bir diğer adetimiz ise konya taraflarından (en azından bana konyalı bi arkadaşım bizim orda böyle yapılır diyerek anlattı). evlilik çağına gelen erkeklerin anneleri, teyzeleri, halaları falan filan işte neyse ellerine erkeğin (vesikalık) fotoğrafını alarak kapı kapı gezerler, burda gelinlik kız var mı diye sorarlarmış. tanımadıkları bilmedikleri sokaklarda, mahallelerde bu şekilde dolaşırlarmış. (mother doe'nun eline vesilalık tutuşturup konya bileti alıyorum kendisine hemen(u::p) )
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches