suriyeli mülteciler

maksatlaf
komşu ülkede yaşanan kargaşadan kaçarak türkiye'ye sığınan insanlardır.
içlerinde ciddi derecede yardıma muhtaç yaşamak için canını dişine takan ve kendinden çok çocuklarının akibeti konusunda endişelenen insanların da bulunduğu misafirlerimiz.
yalnız türkiye'nin, sınırlarını açarak gelenlerin insanca yaşaması için elinden geleni yapmaya çalışması -ki bahsi geçen olay bundan iki yıl önce 1500 suriyelinin yaşadığı ve çalıştığım kampta yaşanmıştır- bazıları tarafından suistimal edilmiş ve bu durum yetkililer tarafından görmezden gelinmiştir.
eşini, çocuklarını, yaşlı annesini, babasını çatışmanın göbeğinde bırakarak türkiye'ye sadece dişlerini yaptırmaya geldiğini itiraf eden 40'lı yaşlarındaki adam mı dersin, yetkililerin dağıttığı malzemeleri alıp suriye'ye götüren ve onları ihtiyaç sahiplerine fahiş fiyata satarak geçimi sağlayan mı dersin... ne dersen de!
evet suriyeli mülteciler ülkemizde ve her yerdeler.
türkiye'in onları ülkemize kabul etmesi elbette bize yakışan bir eylem fakat bu mültecilerin canlarının istediği gibi ülke sınırları içinde istedikleri gibi at koşturmaları, bizim vatandaşın yıllarını vererek ulaşabildiği yerlere sırf suriyeli olduğu için elini kolunu sallaya sallaya kabul edilmeleri bizim insanı rencide etmez de ne eder?
mültecilerin gelmesine kimse sesini çıkarmıyor insaniyet namına tabi ki
ama hakkımız, hukukumuz misafir tarafından gasp ediliyorsa bunun sorumlusu elbette buna göz yumanlar olacak, vatandaşın kendisi değil.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches