ülkenin haline çözüm üretmek

venüs
doğu güneydoğu sınırına 30 metrelik elektrikli duvarlar, sınır kapılarında görevli memurlar şehit çocuklarından seçilecek(şehit çocuğu dışında kimseye güvenmem ben), o duvarın her iki yanında en az 1km'lik mayınlı arazi. önce dışardan gelen engellenecek. Azıcık tarih-siyaset bilen bilir neden bunu yazdığımı. evet hepimiz terör uzmanıyız. terörle yaşıyoruz.

İçerdekileri gazlayalım filan gibi şeyleri yapamazsın kardeşim, önce üremeyi dengeleyeceksin. 10 tane çocuk yapan adam çocuğunun değerini bilmiyor ya yobazların derneklerine gönderiyor ya teröristlerin az çocuk yapacak ahali ki kıymetini bilsin. O çocukları güzellikler içerisinde yetiştireceksin okuduğu zaman güzel meslekleri hedef edinecek, yobazlara ya da teröristlere militan olmak yerine ALLAHIN bağışladığı ömrün kıymetini bilecek, sosyalleşecek sanattan spordan keyif alacak arkadaşlarıyla gezecek. Hayattan beklentisi olacak ki hayatının kıymetini bilecek. Şurda yiyim şurda sı..yım, şurdada üreyim gibi hayvani içgüdülerle değil insani değerlerle yetişecek. Az insan olacak ki insan yaşamının kıymeti bilinecek. 34 kişi bombalı saldırıda öldü , 45 çocuğa tecavüz edildi dendiğinde herkesin tüyü titrecek. Faileri savunmaya çalışan varsa gel sen bakıyım diyecekler. Yanlış anlaşılmasın yargılanacak babında.

en nihayetinde azizim az ve öz olacaksın. bu dediklerim uzun vadede olur kısa vadede olmaz. 4 karı alıp 36 çocuk yapanları 'devlet bağmiğir' diyemeyecek vatandaş. öğreteceksin bakacağı kadar çocuk yapmayı.

bunun yerine insanları bir yandan açlıkla korkuturken bir yandan da bol bol doğurun dersen, bunun yerine zaten patlama noktasında aşırı kalabalık nüfusuna seninle benzerliği olmayan 3-4 milyon da suriyeli eklersen, ne güvenlik kalır ne ekonomi. hayattan beklentisi olmayan bireyleri kandırmak kolaydır. teröristte olur tecavüzcü de hırsızda.

bugün yolda yürürken suriyeli çocukların gözlerine bakın iyice, o hani bol bol doğrup anne babalarının sokakta dilenmeye attığı masumları, şu an sokaktalar incecik kıyafetlerle karınları aç, o çocukların gözleri görüyor o biricik koklamaya kıyamadığınız evladınızı görünce emin olun sorguluyor yaşamı, vicdani duyguları tam gelişmiyor belki, değer yargısı oluşmuyor. o çocuk şimdi 8-9 yaşında 18 yaşınada gelecek 30'a da, o vakit işte ülkenin haline çözüm üretmek için geç oluyor.

eğitim sonuçta azizim eğitim. herşey eğitim. ülkedeki cemaatler bile on yıllardır biliyor bunu. o yüzden tek yaptıkları aklına malikleri eğitmektir. engellilerle, mağdur kadınlarla, sokak hayvanlarıyla, kanserli çocuklarla uğraşmazlar.


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches