pkk

kultabisi
https://www.youtube.com/watch?v=we7v3bJa4FI&ebc=ANyPxKoY6AtXkpCfagZ5sIBDI6NgiHn7SQJkx44n4Nb0EdkabU2LNrFjo7KzPND0V4wBxfmtlJvRNX_C0IslEY9lMzNlDql3Gg
üstteki linki, geçenlerde sözlükte başka bir başlıkta paylaşmıştım ama şimdi hangi başlık olduğunu hatırlayamadım. seyretmediyseniz, seyretmenizi öneririm.
pkk, şartsız, şeksiz bir terör örgütüdür. terör örgütüne terör örgütü demeyen, diyemeyen de bu vatanın iyiliğini istemiyordur.
bunu en baştan söyleyelim de, hz. ibrahim'in yandığı ateşe su taşıyan karınca misali, tarafımız belli olsun en azından.
şimdi çok açık bir soru soracağım: türkiye'deki pkk operasyonları hangi gerekçeyle başladı?
eğer akp seçmeniyseniz, cevabınız, 'iki polisimizin pkk teröristlerince kalleşçe şehit edilmesiyle.' olmamalı. çünkü oy verdikleriniz, 'birkaç mehmet'i şehit ettiler diye gündem olmamalı.' demiş insanlar.
eğer linkte verdiğim görüntüleri seyrettiyseniz, pkkyla mücadelenin nedeninin, başka bir nedeninin olması gerektiğini anlamış olmanız lazım.
bu belki tarafların daha önceden anlaştıkları bazı konularda fikir ayrılığına düşmeleri (bkz: seni başkan yaptırmayacağız), belki değişen uluslararası dengeler, belki ülke içinde daha efektif ortaklar bulunmuş olması, belki de hiç bilmediğimiz başka sebepler. ama sebebinin, asker ya da polislerimizin şehit edilmeleri olmadığı kesin. elimizdeki veriler, yani salt bilim bize bunu gösteriyor.
...
yaklaşık 14 yıl tek başına iktidarda kalmış bir siyasi yapının, yanlış kararlar alması, bazı konularda başarısız olması beklenebilir hatta kabul edilebilir bir durumdur. beklenmeyen şey ise, bu siyasi yapının, sebep olduğu her skandalda, almış olduğu her yanlış kararda, patlayan her yolsuzlukta başka sorumlular bulabilmesi ve bu durumu halkın büyük kısmına yedirebilmesidir. bunun, yakın siyasi tarihte, dünya üzerinde de başka bir örneğinin olduğunu sanmıyorum. en azından benim aklıma buna dair bir örnek gelmedi.
normali şudur. siyasi bir karar alırsın. bunun bir bedeli vardır. başarılı olursan, halk bunu yeni bir iktidarla ödüllendirir. başarısız olursan da, halk sana verdiği yetkiyi geri alarak seni cezalandırır.
örnek: dsp,mhp,anap koalisyonu. terör örgütü elebaşını ülkeye getirdiği için %20'lere çıkardığı partiyi, %2,5lara düşürdü.
peki şimdi neden öyle olmuyor? sebep, şimdikilerin hata yapmaması mı? yoksa, hataların gerçekten de iktidardakilere ait değil de diğer partilere ait olması mı? bunun böyle olmadığını, iktidardakiler kendileri itiraf ediyorlar. ne diyorlar?
'hata ettik. paraleller bizi kandırmış.'
'hata ettik. terör örgütüne güvenmemeliydik. bizi kandırmışlar.'
'hata ettik. suriye olayında abd bizi sattı.'
'hata ettik. beşar esad'ı dost sanmıştık. meğer esed oğlu esed'miş.'
'hata ettik. valiler operasyonları engellemiş. haberimiz yoktu.'
'hata ettik. anayasa mahkemesi bizi kandırdı.'
'hata ettik. üçağın rusya'ya ait olduğunu bilsek düşürmezdik.'
hata ettik
hata ettik
hata ettik...
peki şimdi, bu iktidarın yılmaz savunucuları bize neyi tavsiye ediyor?
'tamam hata etmiş olabilirler ama bunlara güvenmeye devam edelim. artık hata etmeyecekler. sorunları çözecekler...'
bir an gülmemeye çalışarak, bu talepte bulunanlara şunu düşünmelerini tavsiye ediyorum:
'bir ülke düşünün. devam etmekte olan iktidar, gencecik cumhuriyetin son 15 yılını tek başına şekillendirmiş olsun. neredeyse o ülkenin siyasi yaşamının 1/6sı bu iktidarla geçti. bu iktidarda doğanlar şimdi 15 yaşına gelmek üzere olan gençler. bu iktidar geldiğinde genç olanlar, şimdi orta yaşlı insanlar... bu iktidardakiler, aşağı yukarı atatürk kadar iktidarda kaldılar. amenna...
peki, bu iktidar döneminde olan yolsuzlukların, hukuksuzlukların, ölümlerin... velhasılı kelam oluşan bütün olumsuzlukların, vicdani vebalini öbür dünyaya bıraktık diyelim. adli vebalini, 'yargı satılmış kardeşim. onlara güvenip de adil bir karar vermelerini bekleyemeyiz.' bahanesiyle öteledik diyelim. ya bari hiç değilse, siyasi vebalini üstlenin kardeşim. bunun için çok bir şey gerekmiyor. azıcık, çok azıcık onur yeterli bunun için.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches