ahlaksız kemal kılıçdaroğlu

kultabisi
ahlaksızlıkla itham edilen kılıçdaroğlu ne demiş, önce onu öğrenelim: ''aileden sorumlu bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette. o da konuşmuyor.'' (ensar vakfı'nda patlayan skandalın ardından, denetimsiz yurtlarla ilgili grup toplantısında konuşurken, 'valisi konuşmuyor, emniyet müdürü konuşmuyor, milli eğitim bakanı konuşmuyor...' diye başlayan cümlenin devamında söylediği ifade).
gelelim bu ifadenin anlamına.
akboylar yine muhteşem dezenformasyonlarıyla, bizzat bir akpli bakan tarafından söylenmiş bir sözü, sanki ilk kez kılıçdaroğlu tarafından söylenmiş gibi algı yaratmaya çalışıyorlar.
hatırlayalım. bu vecizeyi ilk kez ne zaman duymuştuk?
devrin içişleri bakanı muammer güler'in, reza zarrab'a hitaben: ''sen merak etme. senin hakkında soruşturma yapacak olurlarsa, ben senin önüne yatarım.'' dediği iddia edilmişti (yani iddia mı gerçek mi bilemem. ses kayıtlarını kulaklarımla duydum ama günahlarını almayalım. montaj olabilir. cumhurbaşkanımız öyle dediğine göre doğru kabul etmemiz lazım.).
ama ben o zamanlarda, tek bir akboy'un, 'ulan ahlaksız muammer. kile boyunlu muammer. ne biçim konuşuyorsun?' dediğini duymamıştım. o sırada tamamına yakını üç maymundan 'duymadım' diyenini oynuyordu. ahlaksızlıksa, sözün mucidine bir şeyler dediğinizi de duyalım önce.
...
işin bir de başka boyutu var. akboyların, cansiperane mücadelelerini takdir etmemek elde değil ancak türk diline yeterince hakim olmadan milleti ahlaksızlıkla suçlayınca komik duruma da düşüyorlar. zira, (gbkz:önüne yatmak) bir deyimdir. en ufak bir argo içeriği yoktur. olmasını istemediğin bir şeyin olmasını engellemeye çalışmak gibi bir anlamı vardır.
hepsi için diyemem ama, akboyların bir kısmının akılları çoklukla bel hizasında çalıştığı için, (gbkz:altına yatmak) deyimiyle (gbkz:önüne yatmak) deyimini karıştırıyor olmalılar. ya da belki de, ikisinin de anlamını çok iyi biliyorlardır da, canları kılıçdaroğlu'na durduk yerde ahlaksız demek istemiştir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches