islamofobi

gruda

​Büyük çoğunluğu Hristiyan olan Avrupa ülkelerinde İslâm dini ve Müslümanlığa bakış son yıllarda çok olumlu değil. El Kaide ve IŞİD gibi örgütlerin ABD ve Avrupa’da gerçekleştirdiği saldırılar olumsuz algının güçlenmesine yol açtı.

1997 yılından bu yana bu algıyı tarif etmek için kullanılan “İslamofobi”, 2015 yılında Fransa’da gerçekleştirilen terör saldırılarıyla birlikte kontrol edilemez bir hızla arttı.

Siyasi, Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı SETA, 25 Avrupa ülkesinde ağırlıklı olarak siyaset bilimi, din tarihi, sosyoloji ve felsefe üzerine çalışmalar yapan 37 akademisyene İslamofobi'ye ilişkin bir araştırma yaptırdı.

Sonuç, sağ siyasetin giderek egemen olmaya başladığı bu ülkelerde, Suriye’den akın eden mültecilerin de etkisiyle İslâm karşıtlığının geçtiğimiz yıl daha da artmış olduğunu gösteriyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches