memur sözlük yemek veritabanı

elfirâşetüzzerka
karnıyarık (u:şimdi imambayıldı derdim ama ona kıyma kullanmıyorlar ☺) çok güzel yaparım, hatta anneme bile ben öğrettim o yemeği -burada yazar kendini över.- (u:enaniyet mod:on ☺)
efenim, evvela patlıcanları yıkayıp saplarını temizliyoruz. ama bıçakla derinden kesmeyelim ki dağılmasın pişince. -bu mübarekleri yağda kızartıyorlarmış ama ben öyle yapmıyorum.- üzerlerine hakiki zeytinyağı sürerek 40 dk filan fırında kızartıyoruz, daha sonra iki kaşık yardımıyla karınlarını yarıyoruz. patlıcanlar tamamen közlenmiş olacak tabi. daha sonra hazırladığımız iç harcını patlıcanlarımızın yarılmış karnına dolduruyoruz. (u:ay iç harcını yazmayı unuttum), patlıcanlar fırında pişe dururken, siz de o esnada iç harcını hazırlayın. (iç harcın miktarını patlıcanlara ve misafir sayısına göre ayarlıyorum,-göz kararı-)
minnacık doğranmış soğanları tavaya koyduğumuz hakiki zeytinyağında kavuruyoruz, hafif sarı bi renk oluncaya kadar. daha sonra yine minnacık küp küp doğradığımız yeşil biberleri koyup kavuruyoruz, ardından kıymayı koyup kavuruyoruz, o esnada nane, karabiber pul biber ve arzu edilirse kimyon katıp kavurmaya devam ediyoruz kıymanın çiğ hali gittikten sonra minnacık doğradığımız domatesleri ve sarımsakları katıp pişiriyoruz, dip not: iç harcı hazırlarken bu sıra çok önemli, sakın sıralamayı şaşırmayın (u: püf nokta☺) o da bi güzel pişince karnını yardığımız patlıcanlarımızın arasına güzelce doldurup 200 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişiriyoruz. afiyet şeker olsun (u:☺)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches