29 kasım 2016 adana öğrenci yurdu yangını

abuzeroklava
Allah ölen bütün canlara rahmet eylesin. Bu acı nasıl bir acıdır. Allah analara sabırlar versin.

Kanun dışı olması, denetimsiz olması, bakımsız olması, tedbirsiz olması tabi ki kabul edilemez. Bu tarz olaylar insanların içlerini yakar, ömürlerine yön verir, açık yara oluşturur.

Bu tarz olayları genellememek lazım. Bağlı bulunduğu tarikatlara bu kadar yüklenmemek lazım. Konuyla ilgili sonuna kadar yüklenmek lazım ancak genelleme konusunda çok yüklenmemek lazım.

Bu olayda hayatını kaybeden çocukların bağlı bulundukları vakıfın türkiye genelinde binlerce yurdu var. Bu yurtlar detaylı bir şekilde planlanır, yapılır ve kendi mekanizması tarafından denetlenir. Bu kronik bir şekilde devam etmeyecektir. Böyle umuyorum.

Olay sonucuna bakarsak bir çıkmaz var. İlçe milli eğitim müdürlüğünün denetim eksikliği, vakıf görevlilerinin yangın merdivenini kilitlemesi, vakfın kendi iç mekanizmasındaki denetim, yapının eski olması ve bu eski yapı için belediye ve vakfın denetim ve güçlendirme eksikliği ve buna benzer bir sürü eksik mevcut.
Bu eksiklikleri ve can kayıpları kader tabi ancak normal herkesin kader deyip işin içinden çıktığı şekilde değil.

Bu saatten sonra yapılacak hiç bir şey o canları geri getirmez. Ancak başka canların gitmesini de engelleyebilir.

Tartışma konusu oldukça geniş aslında. İnsanların bu yurtlara çocuklarını neden gönderdikleri en büyük tartışma konusudur aslında. Alternatifleri olmadığı için, devletin kuran kursu konusunda birşeyler yapmamasından kaynaklıdır birazda.

Ben bu tarz olayların engellenmesi ve bir daha nüksetmemesi konusunda devletin denetimine değil vakfın vicdanına inanmak istiyorum. TAbi ki üzülmüşlerdir belki kahrolmuşlardır ancak bir daha olmaması için kendi iç mekanizmalarını ve denetimlerini geliştirmeleri gerekir. Geliştirmekten kastım bina mı her şeyi ile bakılsın, yangın merdiveni mi en iyi mühendis baksın, eğitmen mi en iyi eğitmen atansın yada yönetici, vakıf sorumlusu üst düzey eğitim sahibi olsun yani ne gerekiyorsa o yapılsın. Türk mantığı ile değil alman disiplini ile yapılsın ne olur.

Bu konulara kızıp tepki gösteren insanları din düşmanı olarakta görmemek lazım. 12 CAn gitmiş ve insanların tepki göstermeleri gayet tabi haklı. Çok hassas konular bu konular. Din diyanet konuları. Bu tarz şeylerle uğraşan insanlar bi kaç tık daha dikkatli olmak zorundalar.

Biz hocayı severiz ancak hata yaparsa, yanlış yaparsa ilk ona kırılır ve kızarız. Bunun bilincinde olsunlar lütfen. BEn inanıyorum ki bu tür şeyleri bi daha yaşamayacağız.

son olarak o gencecik bedenler affetsin bizi. Annelerin acısını paylaşıyorum. Üzüntüm büyük.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches