16 nisan 2017 başkanlık sistemi referandumu

gewende
hala siyaset bilincinden ve devlet aklından yoksun olduğumuzu göstererek bütün tartışmaları ve referansları tek adama indirgediğimizin yani kişiselleştirerek baktığımızın göstergesi olan başlık olay.

devletlerde önemli olan sistemdir kimin yönettiği değil. çünkü sistem yöneten kişilere yetki alanı verir. ve sistem bu yetki alanlarını yöneten kişiye mutlak hakimiyet ve demokrasinin olmaz ise olmazlarından güçler ayrılığı ilkesine aykırı olarak bir takım hak ve yetkiler veriyorsa o sistem sıkıntılıdır. çünkü ortaya çoğulcu bir demokrasi koyamazsınız. özgürlük,bireysel hak gibi olgular sağlıklı bir şekilde ilerlemez.

yok şöyleydi yok böyle olurdu gibi devlet aklından ve bilincinden uzak safsatalar ile 'aa kuşa bak uçuyor' demek arasında pek bir fark yoktur. hele ki ortaya konan maddelerde bir madde diğerini egale edebiliyor onu boşa çıkarabiliyor ise o maddeler başlı başına sıkıntılıdır.

sistemler eğer gerçekten demokratik eşitlikçi ve özgürlükçü bir sistem isteniyor ise ilk olmazsa olmazı şeffaf bir şekilde denetlenebilir olması. yasama yürütme yargı nın birbirinden fersah fersah uzaklaşması, bulunduğu toplumda her kesimin ve her bireyin hak ve özgürlüklerini koruyup ve insan hakları doğrultusunda bunları onlara tanıyor olabilmesi son olarak ise herkesin gerek yargı gerek farklı kanallar ile denetlenebiliyor olması lazım. bunlar olmadıktan sonra şuydu buydu gibi söylemler lafı güzaftır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches