9 şubat 2017 rus uçaklarının türk askerini vurması

kultabisi
rus uçağının düşürülmesinin diyetini, rusya tayyip erdoğan'a kamuoyu önünde resmi olarak özür dileterek almıştı zaten.
bu, başka bir şeyin diyeti. cia başkanı'nın türkiye'ye gelmesi üzerine, rusya türkiye'ye 'akıllı ol. bizi yanlayıp tekrar abd'nin tarafına geçersen iyi şeyler olmaz.'ın mesajını verdi bence.
ülke adına çok zor zamanlar. ülkeyi yönetenlerin basiretsiz, dirayetsiz ve baştan sona yanlış uygulamalarının bizi getirdiği nokta bu. gelen vuruyor, giden vuruyor ve bizler içimiz kan ağlayarak elimizi ısırmakla yetiniyoruz.
kriz içinde debelenen, ufacık yunanistan bile bize posta koyuyor. yüzme mesafesindeki adalarımızı işgal ediyor ve bizler seyretmekle yetiniyoruz. sonra da güçlü ülkeyiz diye kendimizi avutuyoruz.
rahmetli islam çupi'nin bir lafı vardı. 'fenerbahçe'nin büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür, adı konulamaz.' derdi.
bizimki de o hesap. güçlü ülkeyiz... neyimiz güçlü peki?
ekonomik anlamda mı güçlüyüz? o yüzden mi, dolar 4 lira sınırlarında?
siyasi anlamda mı güçlüyüz? o yüzden mi ülkede herkes birbirini boğazlamak için fırsat kolluyor?
askeri anlamda mı güçlüyüz? o yüzden mi, süleyman şah türbesini tırıs tırıs kaçırdık?
uluslararası anlamda mı güçlüyüz? o yüzden mi, tek bir dostumuz kalmadı?
güçlüyüz... ama hangi konuda güçlü olduğumuzu ifade edemiyoruz. öyle bir güç bizimkisi...
...
rte, one minute dediğinde, televizyon başında canlı izlemiştim o anları. gururum kabarmıştı. ilerleyen günlerde, 'artık uluslararası ilişkilerde monşerlik devri bitti.' dendiğinde, 'işte özlediğimiz duruş.' demiştim.
ama ne yazıktır ki, beğenmediğimiz monşerlerin dış politika yönetimini arar hale geldik. ruslar askerimizi bombalıyor ve ruslardan önce başbakan yardımcımız öne fırlıyor: 'kesinlikle kazaen oldu.'
oysa, silahlı kuvvetler diyor ki, 'koordinatları taa 10 gün önce vermiştik ruslar'a. askerimiz 10 gündür aynı yerdeydi.'
ne onurlu bir duruş!..
hani diyorlardı ya, 'diklenmeyeceğiz dik duracağız.'
elinizi vicdanınıza koyup cevaplayın. dik duruştan kastınız bu muydu?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches