atatürk'ün annesinin genelevde çalıştığı iddiası

abuzeroklava
Hakaret dili, sövgü dili sadece M.Kemal Atatürk için değil hiç kimse için kullanılamaması gereken bir dildir. Dedikodu üretmek, kişisel hırs ile ahlaksızca tahminlerde bulunmak tarihçi dili değildir. Hele hele son günlerde ortaya çıkan türünden bayağısı ancak ajan provakatör dili olabilir.
Bu hakaret ve sövgü dili, tek parti Türkiyesinin tartışılıp sorgulanması gereken envai çeşit oldu bittisinin anlaşılmasını da engelliyor. Bu yüzden, sövgü dili tersinden Neo-Kemalistlerin akıl dışı retoriğine hizmet ediyor. Gerçi, bu memlekette tarihteki devlet adamlarına sövme geleneğini başlatan Kemalistlerdir. Kim başlatırsa başlatsın yanlış bir yoldur... Sövgü de mistifikasyon da düşünmenin önündeki engeldir.
Her defasında, güya tarihten yola çıkarak saçma sapan gündemlere savruluyoruz. Birileri, Osmanlı tarihindeki birçok büyük insana yalan yanlış bilgilerle küfrediyor. Sonra bunlara öfkelenen başkaları, inadına Osmanlı dönemini kutsal bir dönem gibi anlatıyor, bir kesimin öyle algılamasını sağlıyor... Aynı şey Kemal Atatürk için de geçerli. Hakkında uydurulan övücü ya da yerici efsanelerin haddi hesabı yok. Ne zaman adam gibi oturup konuşacağız... Hiç bilmiyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches