atatürk'ün annesinin genelevde çalıştığı iddiası

cayisallama
Atatürk'ün inkılaplarından bir kısmına karşı biriyim.
en basitinden ankara'nın baş kent yapılışı bence bir hatadır. Halifeliğin kaldırılışı bir hatadır. Tabi bunları zamanına göre değerlendirip uzun uzun konuşmak gerek.
Ama yaptığı askeri ve siyasi başarıları görmezden gelecek kadar da kör değilim. Akıl sahibi herkes bunu kabul eder ve etmeli.

Atatürk'ün ateist yada deist oluşu beni hep bi soğuk tutmuştur kendisine karşı.
beni ne ilgilendirir adamın inancı diyebilirsiniz belki ama bu soğukluk ve sıcaklık içsel olduğu için buna ben bile müdehale edemiyorum.
ateist veya deist olduğu konusunu hakaret olarak kabul etmeyin kişinin kendi tercihidir. benim öğrendiğim ve kabulüme göre bu böyledir.

Atatürk'ün yukarıda saydığım benzer birden fazla şeyine karşıyım. Sevmiyorum diyemem belki ama çok aşırı derecede de seviyorum diyemem. Kendisine saygım büyük.

Bir insan olarak sıfırdan başlayıp kendi deyimi ile (Zafer, “zafer benimdir” diyebilenindir.
Başarı ise “başaracağım” diye başlayarak sonunda “başardım” diyenindir.) sözünü hakkıyla yapmış ben eksik veya hatalı görsem bile kendi idealini gerçekleştirmiş son yüz yıldaki alanında en büyük şahsiyettir.

Kafasındaki çağdaş medeniyet (ki bu konuda da %80 katılıyorum kendisine) olgusu için elinden geleni yapmış, bunu giyimi ile, şıklığı ile, yaşam biçimi ile, inkılapları ile yapmış ve başarımış bir bilge ve devrimcidir.

ancak ama ancak

bir insanın annesine, babasına veya cinsiyetçi sin kaf küfürlere hiç ama hiç bir şekilde hak veremem. Biz bu tarz pisliklerin yüzünden oturup yıllarca konuşamadık. Biz bu lağım zihniyetlerin yüzünden ya atatürk te şunu bence yanlış yaptı diyemedik, ya atatürkte şunu ne güzel yapmış diyemedik.

bu ve bunun gibi zihniyetlerin benim gönlümde,zihnimde zerre kadar kıymeti yok. ben bunları hayvanı natık olarak bile görmem göremem. zihni nesebi bozuk insanlar bunlar.

bu tarz başlıkların sözlükte olmasından da bir yazar olarak çok muzdaripim. burada insanlara yarar bir şeyler paylaşmak varken, birine bilmediği bir film izletip mutlu olmasını sağlamak varken, bir derde deva olabilmek varken bu tarz kişiliklerin kişiliksizlikleri konuşuyoruz.

sözlükte in cin top oynuyor. herkes böyle at koşturacağına in cin top oynasın.

ayıptır ayıp.

o önünde kuran olan adam sık sık kullanmıştır illa ki ama anlamını pek bilmezmiş ve bilmeyen bit ton pislikte mevcut maalesef.
(bkz: edep ya hu)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches