akkuyu hissesi ve yönetimde değişiklik

02meka02
%51 in %49 a olan üstünlüğünün önemini hala anlamış değilim, tabiki sayısal değer olarak üstünlük var ama %2 lik bir fark son sözde bu kadar mı etkili oluyor. Ruslar da Mersinde %2 lik farkı koruyacaklar.

Mersin'in Gülnar İlçesi'nde kurulacak Türkiye'nin Akkuyu Nükleer Santralı projesi, 2010 yılında hükümetler arası anlaşmayla Ruslara verilmişti. Aradan geçen 7 yıldır projede revizyon sürüyor. Son olarak yapılan hisse devri ve yönetim değişiklikleri dikkat çekiyor. Toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip 4 reaktörden oluşacak santralın, en geç 2023 yılında devreye girmesi öngörülüyor. 20 milyar dolara mal olması planlanan Akkuyu'da yüzde 51 ile hâkim ortak olan Rus devlet şirketi Rosatom'un Nisan 2017 tarihli açıklamasında, yüzde 49 hisse devriyle ilgili şu ifadeler kullanıldı: "Rosatom, Cengiz Holding, Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat'ın yer aldığı konsorsiyumu projeye dahil etme kararını aldı. Sözleşme bedeli, 2017 yılının sonuna kadar imzalanması planlanan Pay Sahipleri Sözleşmesi (Shareholders Agreement) imzalanana kadar açıklanmayacaktır."
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches