ikinci abdülhamid

axit
Vefatının 101. Sene i devriyesinde rahmetle minnetle anıyorum.

BU FOTOĞRAF BİZE NE ANLATIYOR

Burası Nefud Çölü. 290 km'lik ıssızlığın tam ortası.
----Bu çöle yazılmış bir fermanın, Peygamber Efendimiz Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem'e olan hasretin şahididir bu fotoğraf.
--- Şu çölde yalnız başına uzanan rayların sahibi kim olabilirdi? Sultan Abdülhamid-i Sani'den başka kim olabilirdi ki. Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselâm tren sesinden rahatsız olmasın diye raylara keçe döşeyin! Emrini veren Sultan Abdülhamit Han'ın gül sularıyla yıkattığı bu raylara iyi bakın.
-Hicaz Kuvve-i Seferiyesi komutanlığına atanan Tümgeneral Fahrettin Paşa ve Mehmetçikleri, Mediney-i Munevvereyi İngilizlerden korumak üzere, salavatlar getirerek, fetih sureleri okuyarak geçti buradan. Bir ordu aç kalırız! Çekirge yeriz ama Peygamber Efendimizin (sav) kutlu şehrini düşmana vermeyiz demeye gitti.
---Sonra İngilizler ve Şerif Hüseyinin adamları rayları patlatmaya başladı. Fahrettin Paşa'da askerleriyle birlikte onarmaya çalıştı bu kopan rayları. Çöl öyle sıcak, öyle kızgındı ki, rayları tutan Mehmetçiklerin derileri kızgın demirlere yapışıyordu. Onara bildikleri kadar yeri onardılar. Ancak düşman tüm kuvvetleriyle hicaz demiryoluna saldırmayı sürdürüyordu.
----Bir gün Medine-i Münevvere yolu tamamen koptu. Üzerinden her yıl binlerce müslümanın heyecanla, aşkla Sevgililer Sevgilisine (sav) ulaştıran Hicaz demiryolu peygamberinden (sav) koparıldı.

-Ben bu fotoğrafa her baktığımda garip kalan İslam alemini görüyorum. Ben bu fotoğrafta dedelerimin azmini, ümmetin göz yaşlarını, biz torunlarının ise uykuya dalmasını görüyorum...

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches