10 mart 2019 etiyopya uçak kazası

mödo
Etiyopya'da uçak düştü: 157 ölü

Dün Addis Ababa'dan, Nairobi'ye gitmek için havalanan Etiyopya Havayollarına ait Boeing 737-8 Max modeli uçak kalkıştan 6 dakika sonra düştü.

Dün Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'dan, Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gitmek için havalanan Etiyopya Havayollarına ait Boeing 737-8 Max modeli uçak kalkıştan 6 dakika sonra düştü. Uçakta bulunan toplam 35 farklı milletten 149 yolcunun tamamı ve 8 mürettebat yaşamını yitirdi.

Uçuşta 32 Kenyalı, 18 Kanadalı, 9 Etiyopyalı, 8 İtalyan, 8 Çinli, 8 Amerikan, 7 İngiliz ve 7 Fransız vardı. Diğer yolcular Afrika, Asya ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden geliyordu. Uçakta hiç Türk yolcu bulunmuyordu. 4 kişi ise Birleşmiş Milletler pasaportu ile seyahat ediyordu. Bu kişilerin milliyeti henüz belirlenemedi.

Uçak havalandıktan kısa bir süre sonra pilotun kuleyle iletişime geçtiği, uçakta sorunlar olduğunu belirterek iniş izni istediği belirtildi. Ancak uçak geri dönemeden pilotun kontrolünden çıktı ve çakıldı. Radar verileri, uçağın radardan çıkmadan önce dikey hızında bir dengesizlik olduğunu gösteriyor.

“Uçakta ve pilotta bir sorun yoktu”
Yetkililer uçağın pilotunun daha önce 8 bin saatlik kusursuz bir uçuş deneyimi olduğunu belirtiyor. Uçağın ise 4 Şubat'ta Johannesburg'dan Addis Ababa'ya uçtuğu ve detaylı incelemelerden geçtiği ifade ediliyor. Kazanın sebebi henüz bilinmiyor. Konu ile ilgili incelemeler devam ediyor.

Bu kaza, bir Boeing 737-8 Max'ın son beş ayda karıştığı ikinci büyük kaza. Daha önce Lion Air'a ait bir uçak Jakarta açıklarında denize düşmüş, o uçaktan da kurtulan olmamıştı. Boeing'den yapılan açıklamada “Boeing, Etiyopya Havayollarının 302 numaralı uçuşunda, Boeing 737-8 Max uçağında yolcular ve mürettebatın hayatını kaybettiğini öğrenmekten çok derin üzüntü duymuştur. Yolcuların ve mürettebatın ailelerine ve sevdiklerine en içten dileklerimizi iletiyoruz ve Etiyopya Havayolları ekibine yardımcı olmak için hazır bekliyoruz. Boeing'den teknik bir ekip talep olması üzerine, ABD Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulunun yönetiminde teknik destek sağlamaya hazır.” ifadesini kullandı.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches