hazreti kaab camii

axit
Eyüpsultan'dan Balat istikametine giderken sağ tarafta, surların yakınında Hacı Hüsrev Parkı içinde bulunur. Caminin adı, Ashab-ı Kiramdan Hazreti Kaab'ın türbesinin burada bulunması dolayısıyladır.
Kaab bin Malik hazretleri, efendimizin İstanbul'un fethi ile ilgili müjdesine kavuşabilmek için efendimizin vefatından 39 sene sonra İstanbul'un fethine gelen ordunun içinde bulunan sahabilerden.

Hazreti Kaab Camii ve türbesi, 6 dönümlük arazi içerisine inşa ettirilmiştir. Cami, dikdörtgen şeklinde küçük bir tuğla yapıdır. Kısa ve şirin bir minaresi bulunur. 13 basmaklı bir merdivenden camiye çıkılır. Caminin pencere kemerleri dikkat çekicidir. Küçük olan minberi ve kürsüsü ahşaptır. Son yıllarda yapılan restorasyonu 2019 yılında tamamlanmıştır. Türbe, II. Mahmut Han zamanında 1835 tarihinde ve Sultan Abdulmecit Han zamanında 1858 de tamir edilmiş ve şimdiki halini almıştır. Kabri üzerinde süslü bir hatla ” Ashab'tan Ka'b Hazretleri” yazılıdır.

Hazreti Kaab Camii'ne giden ziyaretçiler, yılın her günü caminin bahçesinde bulunan kulübede dağıtılan çorba ve sıcak yemekleri yeme şansına sahiptirler. Ayrıca 2006 senesinde Hz. Kaab Camisi imamı olarak atanan Emin Kır, cami çevresinde verdiği uyuşturucu mücadelesiyle tanınıyordu. Emin Kır Hoca, görev yaptığı bölgedeki madde bağımlılarının yaşamına dokunuyor, evsizlere barınma ve yemek sunuyor, küskünleri barıştırıyordu. İhtiyacı olanlara kıyafet, eşya yardımı yapmıştı. Günde 3 öğün çorba ikramı ve duş olanağı sağlamıştı.

Fotoğraflar ve bilgi @istanbul_camileri 















bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches