ensar vakfı'nı inadına destekleyeceğiz

kultabisi
çok basit bir soru sorayım size: şahit olmadığınızdan eminim ama duyumlarınızı da kabul edeceğim. şimdiye kadar türkiye'de tek celsede sonuçlanan bir dava duydunuz mu?
bakın yıllar süren, zaman aşımına uğrayan davaları geçtim. bu ülkede anlaşmalı boşanma davalarının bir kısmı bile ilk celsede sonuçlanmaz. hakim, 'gidin biraz düşünün, bir dahaki celsede karar veririm.' diye yollar.
biri çıkıp birini öldürse, suçunu itiraf etse, cinayet silahını teslim etse vs. o dava yine de ilk celsede sonuçlanmaz.
peki bu dava niye böylesine inanılmaz biçimde tek celsede bitiverdi? hakim neden, dava dosyasının genişletilmesi talebini kabul etmedi?
düşünün bakalım, bir cevap bulabilecek misiniz?
(tabii, 'düşünün' derken, düşünebilme yetisi olanlara söylüyorum. bazı parti ve kişilerin paralı mı parasız mı olduğundan emin olamadığım tetikçilerinden böyle bir şey istemek, onlar için haksızlık benim için de aptallık olur.)
evet, ne diyorduk? düşününce bir cevap bulabildiniz mi?
ben kendi cevabımı vereyim:
'tamam işte. oldu da bitti maşallah. gördüğünüz gibi, pis kaka tecavüzcü 508 yıl ceza aldı. ensar vakfı da böylece aklanmış oldu. ensar vakfının bu işlerle ne alakası olur zaten canım... hadi bakalım herkes işinin başına.' diyebilmek için.
aaa ne tesadüf, benzeri söylenmiş bile. hem de bu sözlükte.
...
sözlükte epey eğitimci var. şimdi ikinci soruyu sorayım eğitimcilere. yiboların (yatılı ilköğretim bölge okulu) ilkokul kısımlarının yatılıkları kaldırıldı. yani birkaç senedir, yibo'ların ilkokul kısımları yatılı öğrenci almıyor. o yaştaki çocukların yatılı öğrenci olmasının doğru olmadığından hareketle, ilkokul öğrencileri taşımalı eğitim kapsamına alındı (ki bana göre doğru bir uygulama). peki, devlet yatılı ilkokul öğrencisi almazken, ne idüğü belirsiz vakıfların, yine ne idüğü belirsiz evlerinde yatılı ilkokul öğrencisi barındırmalarının açıklaması ne olabilir? acaba, 'devlet ilkokul öğrencilerini vakıfların eline bırakmak için yatılılığı kaldırmış olabilir mi acaba?' diye sorsak, çok mu abartılı davranmış oluruz?
ve bakın, daha da kötüsü, bu vakıf yurtlarının tamamı, devletin denetiminin dışında. yani denetlenmiyorlar. buralarda kimler çalışıyor, neler öğretiliyor, hangi şartlarda kalınıyor bilinmiyor. mahalledeki bakkal dükkanı bile denetlenirken, okullardaki kantinlerde satılan malzemeler bile denetlenirken, el kadar bebelerin yasa dışı biçimde teslim edildiği yurtlar denetlenmiyor.
ensar vakfını inadına destekleyin bakalım.
yeni bir tecavüz olursa, o tecavüzcüyü de hemen ilk celsede 1000 yıla çarptırır, 'bakın gördünüz mü. tecavüzcülere acımayız. ensar vakfı çok cici.' der, kamuoyunun gazını alırsınız nasılsa.
vicdanınızın olduğuna ufacık bir ümidim olsaydı, 'vicdanınıza sorun' derdim ama olmadığını mütemadiyen ispatlıyorsunuz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches