fadime özkan

spazmoldum
star gazetesi köşe yazarı .. ülkemizdeki bazı baş konsolosların, can dündar'ı ziyareti hakkında aşağıdaki yazıyı yazmıştır ..

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ben çok kararlıyım mesela, ülkemin nasıl bir yer olmasını istediğim hakkında: Hiçbir ülke temsilcisinin gelip burada ülkem hakkında ahkam kesmesine, değerlerimi, duygularımı, gerçeklerimi, mücadelemi aşağılamasına izin vermiyorum. Bunu yapmaya cüret edene misafirperverlik falan göstermiyorum. Göz hizası dışındaki her tür eşitsiz ilişkiyi reddediyorum. Ve hak eden hak ettiği muameleyi görsün, kapı dışarı edilsin istiyorum.

Persona non grata!

İlgili ülkelere uyarı notası vermek gibi cılız bir tepki, Türkiye’ye yapılmaya çalışılan hakaretin boyutlarıyla örtüşmüyor. Yapılması gereken konsolosların derhal “persona non grata” ilan edilmesidir. Türkiye’de ancak Türkiye devletinin “olur”uyla bulunabilen ama Türkiye yargısını, siyasetini, siyasetçisini ve toplumunu hakir gören, müstemleke valisi gibi davranmaya kalkan misyon şeflerini gönderildikleri yere iade etmek dışında seçenek olmadığı artık görülmelidir. 1964’te kabul edilen Konsoslosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi’nin 23. Maddesi hükmünce “persona non grata-istenmez ilan olunan kişiyi kabul eden Devlet, gönderen Devlet’e kararının nedenlerini bildirmekle yükümlü değildir”. Biz konsolosları iade edelim, gerekçelerini onlar düşünsün!

[http://haber.star.com.tr/yazar/konsoloslari-iade-edelim-sebebini-onlar-dusunsun/yazi-1099613 yazının tamamı ]
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches