hayvan sevgisi

cayisallama
Benim çocukluğumda bizimkiler besicilik yaparlardı. iki yaşında tosunlar beslenir kurbana, kombineye götürülürdü kesilmek için ve bu gelen kazançla ev almaya çalışılırdı.

Çok ağır şartlarda yokluk görmemişimdir bekli ama o zamanlar ülke olarak yokluktaymışız şimdi hissediyorum doğrusu. Kırsal kesim olarak belki de öylemiş.

Hayatımda hayvanları çok sevemedim doğrusu. Küçüklüğümde bir köpek ile boğuşmamdan sonra hep korkmuşumdur köpeklerden, kedi desen onu da sevmem kıldı tüydü bir sürü mazeretim vardır kendimce. Ben hayvan sevgisi denince genelde kedi köpek olarak algılıyorum doğrusu. Aslında diğer hayvanları da göz önünde bulundurursak aslında hayvansever bir adamım.

Bizim bir komşumuz vardı ve çok güzel ferikleri olurdu. Bir gün bu feriklerden birini sana vereceğim diye söylemişti. O zamanlar kırsal olarak yokluk yılları ya vermemişti, laf ağızan çıkmıştı ama yerine getirmemişti. Sonra bi ferik bulmuştum ve onu beslemiştim büyüyünceye kadar. Her sabah kontrol ederdim, nereye gidiyor ne yapıyor diye.

Dedim ya bizimkiler besicilik yaparlardı. Erkek hayvan sevmezdik biz genelde. iki seneye kalmaz keserlerdi bu beni acıtmazdı ama ister istemez gidiyordu ve tosun sevmezdik. Genelde inek severdim ve hala çok seviyorum bu inek öküz türünü. İnekleri çok sevme nedenim ise her sabah sağılırdı sütleri vardı, sonra o sütlerinden peynir,yağ, yoğurt yapılırdı ve ben bütün bunlara şahit olarak büyüdüm.

Bir ineğim vardı adı deli inekti. Normal inekler genelde uysal olurlardı o pek uysal sayılmazdı kendini doğru dürüst sağdırmazdı, diğer ineklere pek uymaz farklı farklı yerlere giderdi, akşam bütün hayvanlar kendiliğinden ahıra gelirken o köyün içerisinde gezerdi ama ben onu çok severdim.

Düşüynüyorum da bu hayvan sevgisi dedikleri şey hayvanların cinslerine göre değişiyor doğrusu, ben bir hayvansever miyim şimdi? Bence ben hayvanseverim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches