ilksana üyeliğin ihtiyari hale getirilmesi

cayisallama
Öncelikle ilksan, ilksan çalışanları ve üyeler için hiç sıkıntı bakın farklı bir kelime kullanıyorum hiç sıkıntı bir olaydır.Yıllardan beri söylenen yapılmak istenen bir sendika sevdasıdır ve bunu kanun koruyucu yerine geçerek kararı alınmış ve üyelerin bi kısmı için mükemmel bir haber gibi görünmektedir.Ayrıca kararı alan sendika için de çok kıymetli yedi güzel adamdan biri (gbkz:akif inan)dan beri kendi nezdinde en büyük başarı olarak da nitelendiriliyor.Sebebi ise eğitim camiası temsilcilerinin ön yargılarının bir ürünüdür. İlksanın kötü yöneltildiği zamanlar illa ki olmuştur. Mağdur olan üye illa ki vardır.Ama geçen zamanla bütün prestijini toparlayan ve bu gün üyelerinin sevgisini kazanmış bir kurum statüsündedir ve bunu hukuki süreç sonunda yargının vereceği karar doğrultusunda ihtiyari hale gelirse üyelerin tepkilerinden rahatlıkla anlaşılabilecektir.


Başa dönersek hiç sıkıntı olmasının sebebi şudur; Bu gün bu kararı tbmm ya da kanun hükmünde kararname ile bakanlar kurulu almış olsun varsayalım;
üyelik süresi 5 ve daha az olan üyeler ki bunların sayıları çok az çıkmak isteyebilirler maliyetlerinin 2 yılını daha önceden verilen ve geri alınacak olan evlenme yardımından karşılanacaktır zaten ve ilksanın hiçbir hizmetini kullanmayanlar veya bilmeyenler çıkacaklardır.Ama beş yıl üstü üyeler için bu durum çok farklı işleyecektir ki üyelerin çoğunluğu 10 yıl üstüdür.
7 yıllık Bir üyenin basit hesap yapıyorum toplam aidat tutar 40 tl den 3360 tl. Çıkmak istedi iade % 50 fazlası 5.040 tl.Çıkar mı üye bilinçsiz ise, ya da gerçekten çok mağdur edilmiş ise, ikrazı yoksa, sadece kalkınma bankası kullanıyorsa, siyasi görüşü zıt ve katı ise tabi ki çıkar ki çıkmalı da en doğal hakkı sonuçta. Ama onun için 40 tl çok değilse ve bu şartlara uymuyorsa 3 yıl daha beklemek isteyecektir ki emekli yardımına hak kazansın.5.040 değil de 10.000 üstü tahakkuk edecektir.
Ayrıca on yıl üstü üyelerin hiçbiri hadi istisnası olsun (max 1000 kişi ) çıksın ama diğerleri çıkmayacaktır.Çünkü emekli yardımı tahakkukunu almaya hak kazanmışlardır.Ayrıca tam sayıyı bilmiyorum ama ikrazı olan üyeler zaten ayrılamayacaktır hadi borcunu tamamen kapatırsa yine kullanmak istediğinde (gbkz:BSMv) ye tabi olmayan faiz oranı düşük ikraz varken gidip diğer finans kuruluşlarından neden kullansın buyrun ilksan ikraz tablosu için tıklayınız http://www.ilksan.gov.tr/Ikraz/27/Kefilli-Ornek-Odeme-Tablosu?id=27
30.000 36 ay vade geri dönüş üyelik yeterli ayrıca 48 ay vade de de kullanılabiliyor. 36.500,00 tl diğer finans kuruluşları tablosu en uygun olanları [http://www.enuygun.com/kredi/ihtiyac/karsilastir/36-ay-vade-ile-30000-tl/?es=0 tıklayınız] en uygun olanı 30.000 36 ay vade geri dönüş 38.650 tl yani 2,500,00 tl den fazla fark var.Tabi kredi notunuzun yüksek ve banka geçmişinizin temiz olması kaydıyla.Kurumun diğer hizmetlerine hiç girmiyorum sonra yazı uzun diye okumuyorsunuz.

-Üyeler için güzel bir karar olduğunu düşünüyorum şimdiye kadar zorunluluk hissedenler rahatlıkla ayrılabilecekler. Ayrıca kalan üyeler yıkıcı değil yapıcı, çalışmaya teşvik edici ve hizmet standartını daha da yükseğe çıkarma taleplerinde olacağından kurumun gelişmesi için ayrıca katkı sağlayacaklardır.
-İlksan adına da güzel bir karar çünkü yazının başında da bahsettiğim üzere 5 yıl altı üyelerden rahatsız olanlardan kurtulma fırsatıdır. Yıkıcı eleştirilere cevap vermekten, sendikaların siyasi tavırlarına açıklama yapmaktan kurtulup üyelerine iyice odaklanacaklardır.


Yani olay basit aslında siyasi olmaması gereken sendikalar maalesef siyasiler.Kişiye göre değil siyasete göre davranıyorlar.Karar üyelerin %95 i için yararlı bir karar değil ki karar verme yetkisi onlarda olmamasına rağmen. Ama karar mükemmel bir karar diye lanse ediliyor. İyi organize ediliyor, acımasızca eleştriliyor. Karar ilgili yerden bi gün çıkarsa bu başlık altına 300 000 üyeden 5 000 -10 000 kişi ayrıldı diye yazacağım.Gürültünün sebebini de yankı yapan bir yere toplanan bir grubun ortak ses çıkarmasından kaynaklandığını da yazacağım.Bu kadar gürültünün kurmuna sahip çıkmayan diğer üyelerin sessizliğinden kaynaklandığını da yazacağım. Krumuna sahip çıkmayan sendikanın sessizliğinden kaynaklandığını da yazacağım.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches