karamanda 45 erkek öğrenciye tecavüz

cayisallama
Bu gün bu duruşmayı bizzatihi takip eden bir avukat arkadaşımın ağzından detaylı olarak dinledim. Dinlerken tüylerim ürperdi. Dinlediğim kişiyi az tarif etmem gerekirse bilime dayalı, vicdanlı, adaleti çoğunlukla savunmuş, bu olayın yaşandığı yere görüş olarak çok uzak olmayan (yakın da değil) biri.

Sorularım;
1-Abi bir değil iki değil 45 kişi diyorlar? Bu nedir? Hadi bir iki olsa bi şekilde anlam verilebilir çocuklar korktu diye ama 45 adam bildiğin şirketleşmiş?
2- Bu adamın duyduğu bu arzu istek bizim kadınlara (cinsiyetim erkek) duyduğumuz gibi bir durum mu? bu bir hastalık mı? Erkeğin erkeğe kadının kadına duymasından farklı bir durum mu? Eşcinseller bu duruma ne diyor?
3- Vakfın etkilenmesi, vakfın denetim mekanizmasının durumu bu kadar vahim mi?
4- Vakıfa yakın olan insanlar ve iktidara yakın olan insanlar neden alttan almıyorlar ve vakfa saldırıymış gibi direk tepki veriyorlar?
5-Bu adam gibi kaç kişi var? Bunun tesbiti ceza alan adam yargılanırken bilir kişi raporunda var mı? Mümkün mü?

6- Çocuklar bunu neden ailelerine söylememiş? ve buna benzer bir sürü soru.

7- ilk duruşmadan alınan karar ve hapis cezası nedir?

Cevaplar (İstediğim sorudan başlamayacağım)

1- Olayın aslı şu. Bu adama tam bir pislik tam bir mahlukat. İşlediği çok büyük bir suç. Öncelikle 45 kişi değil 10-15 kişi civarında. (sanırım bu sayı direk tecavüz sayısı). Ensar vakfının kendi yurdunun içerisinde gelişmemiş olaylarının çoğu. Hatta belki hiç yoktur yurdun içerisinde direk gelişen. Adam yurda hoca olarak başlıyor. Oradan gözüne bir kaç çocuk kestiriyor kişilik olarak zayıf ve kullanabileceği cinsten. Bi kaç ay sonra başka bir yurda tayin aldırıyor kendini gittiği başka yurda o çocukları da aldırıyor. Bu duruma aileler çocuklar hocasını seviyor ondan geçti gözüyle bakıyor. Sonra kendine bir ev tutuyor karaman da. Çocuklar oraya derse gidiyor ilk başlarda önceki yurttan getirdiklerini orada infal ediyor. Sonra yine başka bir yurda tayin aldırıyor gelmeden önceki yurttan yine aynı şekilde yapıyor ve olayın basit bir biçimde ortaya çıkmasını engelliyor.
Görüş olarak iktidar partisinin görüşünde olup olmadığı muallak. Görüşü de önemli değil yaptığı şeyin yanında ama iktidar partisini ve vakfı görüş olarak muazzam şekilde yansıtıyor ve sahiplendiğini her mecrada öne çıkarıyor. Örneğin çanakkale programını almak için uğraşıyor mesela. SAyı 45 falan değil daha az ama taciz olarak tam bir sayı yok belki daha fazladır. 45 göstermelik bir rakam. taciz belik 70 tir ama tecavüz olayı sanırım belli.

2-Bu konuyla ilgili bilgim yok. Eşcinseller duruma normal karşı cinse ilgi duyanlardan daha sert bakıyormuş. Erkeğin kadına kadının erkeğe duyduğu ilgi normal ve iç güdüsel. Bir kalça erkeği hareketlendirebilir ama bunun durum anladığım kadaryıla bir tramva ya küçükken başına geldi ya da kendi kendine oluşturdu. Muhtemelen başına geldi küçükken o da onun yansımasını yapıyor. Psikologa sormak lazım.

3-Vakfın bu durumdan haberi yok ilk başlarda hatta gazeteci ortaya çıkarana kadar. Sağ cenahta bu durumlar hiç ihtimal dahilinde bile değildir. Bu durumdan kimseden şüphelenmez bile adamlar burada haklı belki vakıf olarak ama hataları olay ortaya çıkınca medyadan kaçmaları çok ama çok büyük hata. Bu hata yetmezmiş gibi vakfın karizması çökmesin diye aldıkları destekte (siyasi veya kişiler) başka bir hata. Sorunun çözümünü engelliyor. Denetim mekanizması çokta iyi işlemiyormuş demek ki. Ayrıca olay adamın tuttuğu evde geçmiş çoğunlukla ve anlama şansları çok düşük ayrıca çocukların itirafları olmayınca üzerine düşmemişler. Adamın evinden bile haberleri yokmuş sanırım.

4- olayı ortaya çıkaran habercinin yavş...lığından kaynaklı durum azcık. Gazeteler bizim ülkemizde siyasi parti savunucuları, ideolojilere hizmet amacı taşıyan sloganlar olduğu için diğer tarafın tepki alması normal. Bu ve buna benzer kavgalar bitmez. Gazeteci mükemmel bir hayra vesile olmuş ve bir pislik ortaya çıkmış ama bu gazeteci iktidara olayı mal edince ve diğer siyasi partiler destek verince aynı vakfın tabanı ve çoğunlunun dahil olduğu parti bizim mahallenin çocuğunu dövüyorlar diye adamı ve suçunu unutup vakfı korumaya çalışıyorlar. Bu anlam verilemez bir durum ve kattiyen doğru değil. Vakıf itibar mı kaybedecek kaybetsin abi. Bu olay içerisinde gerçekleşmişse varsın kaybetsin. Bu büyük bir utanç bunun hiç bir savunması olamaz. Karşı taraf kişiyi bırakıp vakfa saldırsa bile bu böyle olması gerekiyor. Hata var hemde çok.
Diğer taraf açısından ise diyecek tek şey var edep ya hu! Problem olan şey ise olayın mağdurlarından çok iki tarafın kavga ederken malzemeye konu olmuş garipleri umursamamaları ve ensar vakfını konuşmaları. Çocuklar ve durumları, ailelerinin durumları mevzu bahis bile değil.

5-Detaylarını bilmiyorum. Gazeteleri karıştırmak lazım dosyaya bakmak lazım.

6- Çocuklara yapılan baskı,korkutma,çocukların yaşadığı travma ve utanç engellemiş.

7- Olayın ilk duruşmada çözülmesinin çoğunluğu siyasi iktidarın baskısındandır kuvvetle muhtemel. Bu olayın daha fazla dallanıp budaklanmaması için ellerinden geleni yapmıştır avukatları. Delilleri bulmuşlarıdır, adamı itirafa sevk etmişlerdir ve buna benzer şeyler. Ayrıca vicdanları erken gelen adaletle soğutmaktır amaç. Ancak diğer tarafın avukatları bu olayın gündemde kalması için duruşma ve iddiaları bile okumamışlar. Duruşmanın uzaması için ellerinden geleni yapmışlar ama karar çıkmış.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches