recep tayyip erdoğan

kultabisi
panama kağıtlarında adı geçmediği için kendisini evliyalıkla ilişkilendirenlerin, panama kağıtlarının doğruluğunu kabul ettiklerini anlıyoruz. bu kabul şimdilik bir kenarda dursun.
kim bilir, belki ilerde (11 milyon sayfa belgeden bahsediliyor.) sürpriz isimler görebiliriz.
ama ben kendi adıma, panama kağıtlarında türkiyeden çok fazla ilgi çekici isim göreceğimizi sanmıyorum. zira biz toplum olarak, konvansiyonel yöntemleri daha güvenli buluruz. para cebimizde, kasamızda, kutumuzda durmadıkça rahat edemeyiz.
misal bir arkadaşım var. ayın on beşi oldu mu, maaşının tamamını hesaptan çeker. kartın günlük çekim limitinin üzerindeki miktarı da içerden çeker, üşenmez.
'oğlum niye böyle yapıyorsun?' dediğimizde de, 'üstad, kaç olur göç olur. savaş çıkar bomba patlar. burası türkiye, neme lazım.' diye açıklar.
hülasa, offshore gibi alengirli işler bize göre değil. biz anca altın alalım, dolar satalım, şehriyar konaklarından villa alalım gibi yöntemlere talim edelim.
askerdeyken parasını, anasının mintanın içine diktiği içliğe saklayan yiğitlerin ülkesi burası.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches