suriyeli hamile kadının tecavüz edilip öldürülmesi

Rıhtım
Dün Midyat'ta otel havuzunda Suriyeli küçük bir çocuk Türk bir kadının (Mardin'in yerli arab'ı) fotoğraflarını çekerken kadın fark edip çocuğu çağırttı. telefonu alıp kayıtlarını sildi. Ardından Suriyeli erkeklerin zaman zaman Arapça bilmediğini düşünerek kendi aralarında sapkın konuşmalarına şahit olduğunu anlattı. (buradaki kadınlar lokum gibi vs. diyorlarmış.)

Şimdi buraya kadar anlattıklarım Suriyeli'lerden nefret etmek için yeterli mi? Cevap evet gibi görünse de bence toplumsal olarak hepsini sapık olarak addetmek ve galeyana getirecek ifadeleri paylaşıp durmak yanlış. Böyle olunca onlar her şeyi hak ediyor yaklaşımı oluyor. sonuç olarak başlıktaki olay sapık vatandaşa zihnen meşru geliyor.

Devlet Suriye'lerinin eğitim olayına acilen ciddi olarak ele almalı. Ne yapılabilir demeyin. Böyle başı boş bırakacağımıza almasaydık daha iyiydi. Suriye'de belki tecavüze uğramadan ölürdü en azından kadın. Onları Avrupa ile pazarlık da kullanmak da yanlış, onlar gitmek istiyor biz de Avrupa'ya gitmelerini istiyoruz. Öyleyse en azından bir kısmı gönderilmeli. Kalanlar acilen hazır para ve dilenmek yerine eğitime topluma kazandırılmalı. Sicil veya kayıt sistemi oluşturulup, suça karışanlar sınır dışı edilmeli.

DevleT politikası olarak bir hayır işi yapıldı. Gelinen nokta çok tehlikeli


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches