üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler

hissikablelvuku
bazı tavsiyeler;
1- Öncelikle ilgi ve becerinizin olduğu, hayalini kurduğunuz alanları belirleyip o alanlara yoğunlaşın. Bu konuda liseden öğretmenlerinizle de görüşebilirsiniz. Ancak bu aşamanın daha önce yapılması gerekliydi.
2- Üniversiteye gitmiş olmak için tercih yapmayın. Gerekirse bir sene daha bekleyin. Kesinlikle kayıp değil kazançtır.
3- Meslek sahibi olmak, kendini geliştirmek, kariyer yapmak ya da mezun olunca iyi para kazanmak gibi hedeflerin hangilerinin sizin için öncelikli olduğuna karar verin. Bu doğrultuda geleceğin mesleklerine , mezuniyetten sonra daha çok iş imkanı olan mesleklere yönelebilirsiniz. Kısacası üniversiteden beklentiniz nedir bunu belirleyin?
4- Tercih etmek istediğiniz bölümleri/üniversiteyi iyi araştırın. Kampüsleri, hoca kadrosunu, şehire yakınlığını, şehrin eğitim açısından size ne verebileceğini ( dil kursu-kpss v.s.) kapsamlı araştırın. Unutmayın ki büyük gelişmiş şehirler kendileri başlı başına bir üniversitedir. Tek bir tane dil kursunun olmadığı şehire uzak bir ilçede üniversite okumak mı yoksa her imkana sahip şehir merkezinde okumak mı ?
5- Lisans seviyesinde 4 yıl eğitim veren bölümlerden işletme gibi çok mezun verenlerin 2 yıllık bölümlerini (yönetim ,işletme,işletme yönetimi gibi) tercih etmeyin zaten 4 yıllıktan mezun olanlar iş bulamıyor.

şimdilik bu kadar eklemeler yapacağım.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches