x in y si

x in y si
ben vildan. geri dönmedim, sadece vldn olarak yazamadığım için böyle bir çözüm buldum. asla yapmam dediğim şeylerden birisi de, bana ne türlü hakaret ederlerse etsinler, asla ikinci bir hesap açmam demekti. demek ki böyle basit bir mesele de bile büyük konuşmamam gerekiyormuş.
emri bil maruf farz. müslüman bulduğu her yerde, her fırsatta allahı anmaya davet etmeli, her fırsatta insanlara iyiyi kötüyü tebliğ etmeli. bu bize allahın emri. lakin burada, taifte insanları hakka davet ederken taşlanan, inkarcıların konuşmasına tahammül edemediği peygamberimiz aklıma geldi. o bir peygamber olduğu halde, tebliğ yaparken nice hakaretler edilmiş, bir aciz kul olarak bana burada edilenler çok mu, ama ne oldu, efendimize hakaret edenlerin namları ya kayboldu, ya kötü anılıyor. en basitiyle, ebu cehilin ihtişamlı evi mekkede hacıların tuvaleti iken efendimizin dünyaya geldiği ev kütüphane olarak kullanılıyor. burada engellenmiş olmak, bana bildiğim hakikatleri anlatmaktan men edecek mi? asla.
lakin burada yazmamam gerektiğini anladım. hikmetli söz mücehver gibidir. mücehver sarrafın yanında kıymetlidir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches