yds'nin kpss alan puanlarına etkisi

smmmsozluk
Yds ye girmediniz diyelim. Kpss alan puanlarınız hesaplanır mı?

Kpss sınav başvuru tarihleri başlamışken en fazla sorulan, merak edilen konulardan biri.

Soru şeklinde gidersek;

soru 1. yds'nin geçerlilik süresi kaç yıl?
cevap 1. Yds 2013 ten beri uygulanıyor. geçerlilik süresi 5 yıl. Beş yıl içerisinde girdiğiniz tüm sınavlarda eğer yds çarpanı varsa puanınız hesaplanır.
Daha önce hiç YDS'ye girmeyen bir aday, KPSS'den önceki herhangi bir YDS'ye girmezse o seneye ait KPSS'de dil puanları hesaplanmaz. KPSS'den sonra girdiği YDS ise bir sonraki KPSS'yi etkiler.

soru 2. 2017 kpss puanının hesaplanmasını isteyen kişi en son ne zaman yds ye girmesi gerekir.

cevap 2. Yani 2017 KPSS puanında dil puanının da hesaplanmasını isteyen bir aday en geç 2017 bahardaki YDS'ye girmek zorundadır.(e-YDS hariç) YDS için 2016 bahar kılavuzunda şu ibare yer almaktadır:
“Yabancı dil testi sonucunun belirli ağırlıklarla katılarak hesaplandığı KPSS puan türleri, 2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından uygulanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) puanı ile ağırlıklandırılarak hesaplanmaktadır. KPSS Lisans sınavlarında yabancı dil testinin de ağırlıklandırılarak hesaplandığı puanları edinmek isteyen adayların YDS'ye Almanca, Fransızca ve İngilizce testlerinin birinden girmeleri zorunludur. YDS'ye katılmayan veya Almanca, Fransızca ve İngilizce dışında bir yabancı dilden sınava katılan adayların, yabancı dil testi sonucunun belirli ağırlıklarla katılarak hesaplandığı KPSS puan türleri hesaplanmaz. KPSS'den sonra elde edilecek Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları, yabancı dil ağırlığı içeren bir sonraki KPSS puanlarının hesabında dikkate alınır.” Özellikle A grubundan sınava hazırlanan adaylar, YDS'ye girmezse KPSS'de 91 puan türündeki puanları hesaplanmayacaktır. Bu da istediği kadroları seçme açısından dezavantaj oluşturacaktır. Lise ve ön lisans adayları için YDS'nin çok etkisi bulunmamaktadır. Önceki yıllarda da dil puanı isteyen lise ve ön lisans kadrolarına pek rastlanmadı. Öğretmen adaylarının YDS'ye girmesine gerek yoktur. Dil mezunu bir aday için zaten ayrı bir alan sınavı yapılmaktadır. Özetle lisans mezunu bir adayın YDS'ye girmesi, daha fazla kadro seçmesi açısından bir avantajdır. Her bölümün YDS'ye girmesine gerek yoktur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches