1950 yılında Pasinler Yayladağ köyünde dünyaya gelen âşık İlkokulu köyde okuduktan sonra 1971 yılında askere gider vatani görevini bitirir baba ocağına döner ve evlenir bu evlilikten 4 Erkek 2 kız çocuğu olur. âşık 1975 yılında Erzurum'a göç eder.
İlkokul çağlarında iken geçmiş ustalardan, Âşık Sümmani, Erzurumlu Emrah, Köroğlu, Karacaoğlan, Âşık Şenlik gibi ustaların kitaplarını okuyarak etkilenir. Âşık ağabeyinin sazını alarak çalmaya çalışır yani sazla tanışır.
Çocukluğundan beri âşıklığa olan hevesi Erzurum da yaşayan o günün ustaları Âşık Reyhanî, Âşık Mevlit İhsani, Âşık Mustafa Ruhani ile tanışmasıyla âşıklığa olan ilgisini biraz daha artmış olur.
O ustalardan almış olduğu örneklerle âşıklık sanatını geliştirmeye başlar.
Kendisini kısa sürede geliştiren âşık Türkiye genelinde yapılan birçok programlara katılarak koçaklama, güzelleme ve atışma dallarında dereceler alır bu programlar arasında radyo ve televizyon programları da vardır.
Âşıklık geleneğinin devam etmesi için dernekçilik faaliyetlerinde olan âşık halen Halk Edebiyatı Kültür Derneğinin 2. Başkanlık görevini yürütmektedir. Bu geleneği gelecek nesillere aktarmak için çeşitli seminerlere, üniversitede halk edebiyatı fakültesinde öğrencilere dersler vererek geleneği yaşatma çabasındadır.
(bkz: Sıtkı Emen)
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?