10 liralık malı 15 gösterip indirimle 12'ye satmak

cayisallama
tekstil kısmını iyi biliyorum. Örneğin bir t-shirt un normal etiket fiyatı 39,99 TL indirime girdiğinde bu fiyat oluyor 89,99 TL sonra %60 indirimle satılıyor. Bi çeşit dikkat çekmek, malın farkındalığını oluşturmak. Bu işin içinde olanlar ise yaaa tekstil bitti eskisi gibi değil diye söyleseler bile hala çok yüksek kar majı ile satmaktadırlar.
(bkz:fason)
zinzal
pazarlık payı. Ticaret yapan insanlar bu işin kurnazı olmuşlar. En çok alışveriş yapan kadınlar da aynı şekilde. ZAten pazarlık yapacak ben en iyisi fazla söyleyeyim de etiket fiyatına kitleriz mantığı var.

Bi de bunun 3 liralık malı 15 lira gösterileni var ona hiç girmiyorum.
elfirâşetüzzerka
Kayle Ümmü Benî Emmâr radıyallahu anhâ anlatıyor: \"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın yaptığı umrelerden birinde kendisine Merve'de yaklaştım ve: \"Ey Allah'ın Resûlü! Ben alıp satan bir kadınım. Bir şeyi satın almak istediğim zaman arzuladığımdan daha yüksek bir fiyat teklif ediyorum. Sonra yavaş yavaş artırarak arzuladığım fiyata geliyorum. Bir şeyi satacağım zaman da, önce, almayı arzuladığım fiyattan daha yüksek bir fiyat teklif ediyor, sonra yavaş yavaş inerek arzuladığım fiyata geliyorum, (böyle yapmama ne dersin?)\" dedim. Şu cevabı verdi: \"Ey Kayle, böyle yapma. Bir şey satın almak istedin mi, düşündüğün fiyatı söyle, sana verilsin veya verilmesin.\"



Aleyhissalâtu vesselâm sonra şunu söylediler: \"Bir malı satmak istediğin zaman da versen de vermesen de (yüksek fiyat değil) satmak istediğin fiyatı söyle.\"

İslami ticarette ölçü belli, dediğim durum

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches