5 dakika geç kaldı diye öğrencisini döven öğretmen

cayisallama
Şiddetin çözüm olmadığının farkına varmamış öğretmen. Bi çeşit ego tatmini.

--- (gbkz: spoiler) ---

İzmir'deki bir lisede öğretmenin 5 dakika geç kaldığı gerekçesiyle tahtaya çıkardığı iki öğrenciden birini yumruklayarak darp etmesi, sınıftaki bir başka öğrenci tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Çocuğun ailesi, öğretmen hakkında şikayetçi oldu.

--- (gbkz: spoiler) ---
http://onedio.com/h/690537
dulcinea
Devlet okulunda görev yapması sebebiyle rahat davranan, şiddet yanlısı öğretmendir.

Biz özel okullarda öğrenci derse geç kalınca, dersi erken başlattığımız için kendisinden özür diliyoruz...
spazmoldum
kimse kimseyi 5 dk geç kaldığı için dövmez .. bu işin kesin bir evveliyatı vardır .. taşan bir sabır vardır ..
not: videoyu izlemedim ..
kultabisi
görüntüyü izledim. şundan eminim ki, bu mevzu geç kalma odaklı değil. bu nedenle de, öğretmenin '5 dakika geç gelen öğrencisini döven öğretmen' olarak görülmesini doğru bulmuyorum.
buna mukabil, sebep ne olursa olsun, fiziki şiddet uyguladığı için, sebepte haklı olsa bile sonuçta kendini haksız duruma düşürmüştür.
olaya, öğretmen gözüyle bakarak, 'ama orası meslek lisesi. meslek liselerindeki öğrenciler vs...' şeklinde yorum yapılabilir ama ortada geçerli bir mevzuat var ve bu mevzuat öğrenci dövmeyi yasaklıyor.
öğretmen olan çoğu insan biliyor ki, oradaki veletler öğretmenin gösterdiği tepkiden çok daha fazlasını hakedecek bir şeyler yapmışlardır muhtemelen. yine de, çözüm yolu dayak değil. meslektaşlarımızın bunu akıllarından çıkarmamaları lazım.
'peki çözüm ne?' diye sormayın. burada bir iki cümleyle söylenebilecek kesin bir çözüm yolu olsaydı, zaten bu yöntem her öğretmen tarafından uygulanıyor olurdu. bu tip olayların kitabi bir çözümü yoktur. kişiye, yere, zamana ve olaya bağlı olarak uygulanabilecek çözüm yolları vardır. ama o çözüm yollarından biri dayak değil.
öğretmenin dayağa başvurması, günümüzde kendine ve mesleki kariyerine zarar vermekten başka bir işe yaramıyor genelde.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches