adana

elfirâşetüzzerka
havasına suyuna bayıldığım, gri toz bulutu gibi görünen istanbul'dan oraya gittikten sonra etrafı resmen hd kalitede capcanlı gördüğüm memleket.
adana da ne işim vardı, bi sınavım için adres bilgisini telefondan güncelleyince yanlışlıkla adanayı seçmiş, sınav kağıdında çukurova üniversitesini görünceye kadar fark edememiştim. (diyanet yeterlilik)
başka bir sene de merniste adresimi izmirden almadığım için sınavım manisaya çıkmıştı.
korkuyorum bu sefer (dhbt oldu artık) sınav yeri kıbrısa falan çıkar diye (u::D )
zinzal
Uzun bir ara dilimde olan şarkısı ''adana merkez patlıyor herkes'' vardı. Sonra bi ara adana adana adana şekline dönüşmüştü. Neyse ki şimdi kalmadı.
cayisallama
bir arkadaşın ADANA İZLENİMLERİ

1. Adana'da koca üç gün kaldım bir tek adli vakaya şahit olmadım. Yani o kadar da abartmayalım. (*)
2. Seyhan nehri kenarındaki tim parklarda, günün her saatinde hemen her ağacın altında elinde bira şişeleriyle oturan adamlar görebilirsiniz.
3. Her tarafta kebapçı var. İçeri girince size \"ne alırsınız\" yerine \"bir Adana alır mısınız\", \"içecek olarak ne alırsınız\" yerine \"ayran mı şalgam vereyim\" diye soruyorlar.
4. Hemen her yerde ya doğrudan ya da karıştırılarak kaçak çay kullanılıyor.
5. Akşam 20.30'dan sonra sokaklarda kimse kalmıyor. Bu saatten sonra 5 Ocak Stadyumu ve Sabancı Merkez Camii civarında yaklaşık 1 km çapında bir alanda çay içecek yer bulamadım.
6. Sabancı Merkez Camii, oldukça büyük bir cami. Ama öğlen namazında bir saf dolmuyor. Onlar da (Camii içinde ve çevresinde habire selfi çekmelerinden anlaşıldığı üzere) yerli turist.
7. Şehrin islami dokusu, tüm Anadolu şehirleri gibi Selçuklulardan ve beylikler döneminden (Adana için Ramazanoğlu Beyliği'nden) kalma eserlere dayanıyor.
8. Sokak köpekleri oldukça sakin. Ne kedilere havliyorlar ne insanlara, ne de arabalara.
9. Yol kenarlarında gördüğünz ağaçlardaki turuncu meyveler portakal değil, limondan daha ekşi ve salataya sıkılan turunç. Arkadaşlarınızın oyununa gelip yemeye kalkmayın.
10. Salepin üzerine tarçın yanında, salepi tamamen örtecek kadar çok ceviz koyuyorlar.
11. Mevsim uygun olmadığı için bici bici yemedim. Alacağım var, yazdım bir kenara.
(*) tam bunları yazdım televizyonlarda Adana'da (üstelik benim orada olduğum günlerde) kurşunla öldürülen üç gencin haberini geçtiler. . İsterseniz abartın, benim de kafam karıştı şimdi.
[http://www.malayani.com/kultur/adanaya-birde-boyle-bakin/.html tık tık]

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches