ali nesin

zinzal
aziz Nesin'in matematikçi oğludur.
Şöyle bişe paylaşmış;
Bu gece çocuklarıma büyüyünce matematikçi olsunlar diye şu soruyu sordum:
Adamın biri tavukçuya girer, \"Bu tavukların yarısını ver, bir de yarım tavuk ver\" der. Tavukçu adamın isteğini yerine getirir. Ardından kadının biri aynı tavukçuya girer, \"Bu tavukların yarısını ver, bir de yarım tavuk ver\" der. Tavukçu kadının isteğini yerine getirir. Ardından bir genç aynı tavukçuya girer, \"Bu tavukların yarısını ver, bir de yarım tavuk ver\" der. Tavukçu gencin isteğini yerine getirir. Ve tavukçuda hiç tavuk kalmaz! Tavukçuda başlangıçta kaç tavuk varmış?
Çocuklar tavukçu olmaya karar verdiler.
abuzeroklava
Ünlü aydın ve yazarımız Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin, Diderot Üniversitesi'nden maitrise derecesiyle mezun olmuştur. Daha sonra ABD Yale Üniversitesi'nde Matematiksel Mantık ve Cebir konuları üzerine doktora yapmıştır. Türkiye'de Nesin Matematik Köyü'nü kurmuştur.
Rıhtım
Madımak vakası hakkında müslümanlıkla ya da dinle doğrudan bağlantısı olmadığını belirtmişti. Babası ali nesin'in madımak'ta linç ve yangından ölmek arasında tercih yapmak üzereyken son anda kurtulduğunu hatırlatalım.

abuzeroklava
Ali Nesin'i de delirttiler. Bi şey değil Matematik köyüne yazık olacak! Ali Nesin bilmez mi Kemalistler sola yatan faşistler darbeye aşıktır. Her türlüsüne... Fetöcüsü dahil... 15 temmuz darbesine ilk geceki destekleri ve sabahında 'vah Mehmetçiğe bu yapılır mı ağıtları..' Şimdi de aynı mihvalde Yürüyorlar...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches