mhp den hanedana maaş bağlansın önerisi

abuzeroklava
çok ama çok olumlu baktığım olay. Adamlara onca zulümden sonra bu yapılmalı. Ecdada az saygımızın olduğu göstergesi olur.

[http://www.bursadabugun.com/galeri/haber/mhp-den-hanedana-maas-baglansin-onerisi-31439/15.html tık tık]
cayisallama
mhp adamsın dedirtti bana. Halifeliğin kaldırılmasına, saltanatın kaldırılmasına (kökten tabi) karşı bir insan olarak ertuğrul beyin evlatlarının bunca emeğine karşılık cumhuriyetin ilanından sonra ya da belki on sene sonra göstermelik te olsa bir yeri olmalıydı. Belki hala olmalı. İngilterede ki kraliyet ailesi gibi. Siyasetten kesin bir şekilde ayrıldıktan sonra tabi.

Bu gün aileye maaş bağlanması çok büyük bir olay değildir aslında çok geç kalınmış bir olaydır belki sadece maaş da yetmez bizzatihi kendi mülkiyetlerinde olan o konakların geri verilmesi gerekir. (Sürgünden sonra hanedan hizmetlilerin cumhuriyet kadını olduk biz adı aldınta kendi mülkiyetlerine geçirdikleri konaklar) Buna benzer bir sürü şey var tabi.

Bunlar içimizde ki osmanlıcıları canlandırır mı tabi ki hayır. Abdülhamit hanın torunları belki bu insanlar ama alamancıların bizim kültürümüze nasıl uzak olduklarını görüyoruz, kültür değişmiş, düşünme biçimi değişmiş, ekonomik görüş belki tamamen değişmiş hatta inanç bile değişmiş olabilir. Benim için bir önemleri yok açıkcası ancak haklarının verilmesi taraftarıyıyım.

Millet vekillerinin maaşları öğretmen maaşlarına eşitlenip bu hanedan üyelerine de aynı maaş cinsinden bir gelir kaynağı oluşturulabilir.


Şöyle bir düşünce de ortaya çıkabilir bu konu ile ilgili. Hacı bizim vergiler falan. E bende açım bana da bağlayın.

Düşüncem yanlış olabilir ama zengin fakirleşirse kırılacak onur ile fakir iyice fakirleşirse kırılacak onur aynı olmaz. Asgari geçim indirimi kişiye göre değişir.

Ben şahsen bu adamların dedelerini minnetle, sevgiyle, saygıyla, duyala, aidiyetle anıyorum. Kendileri belki benim gibi bile düşünmüyor. Kan bağına önem vermeyen biriyim çoğunlukla ama hanedan başka bir olay.

NOt: konu çok karıştı keşke okumayaydın. (u: :( .)
dulcinea
Ülkenin başka hiçbir şeye ihtiyacı olmadığı için tam (gbkz:afferin çok güzel düşünmüşsün). Demelik öneri.

Bu ülkede açlıktan ölen bebekler yok zaten, çöpleri karıştırıp çocuklarına bir öğün yedirebilecek yemek arayan anne-babalar yok artık, maaşı aldıktan sonraki gün ondan bundan borç istemek zorunda olan, çocuğuna bir çift ayakkabı alamayan aileler tarihe karıştı zira. Şu an tek eksiğimiz hanedana maaş bağlamak.
Bir de Sanıyorlar ki aylık 1500-1600 lira maaş bağlanacak. Hehe, çok tatlısınız.
Gerçekten çok güzel düşünülmüş. Afferin mhp.
Bir de 'zengin fakirleşirse çok kötü olur ama fakir iyice fakirleşirse o kadar da kötü bir şey olmaz' düşüncesi var ki, okumamış olmayı tercih ederdim.
Zenginin kırılan onuru yerim, ne tatlılar onlar öyle. sürekli kemer sıkmak zorunda olan fakir ne yapsın?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches