levanten

 kutadgu bilig
Fransızca kökenli Levanten sözcüğü \"doğu\" anlamındaki \"Levant\" kelimesinden geliyor. 18 ve 19. yüzyılda İzmir ve Lübnan'ı da içine alacak şekilde Doğu Akdeniz ve Ortadoğu'nun bir bölümünü içine alan bölgeye yerleşen Avrupalılara bu nedenle Levanten deniyor.
 kutadgu bilig
çoğunlukla italya ve fransa dan gelen, osmanlı coğrafyasında yaşamış, ticaretle uğraşan, doğu ve batı kültür özelliklerini kaynaştıran ve istanbul -izmir gibi önemli ticaret merkezlerinde oturan azınlık ve yabancılara avrupalıların verdikleri isimdir.
zinzal
levanten diye anılan kimseler, yani zamanında avrupadan göçmüş kimseler, bu terimi kendine yakıştıramamaktadır. hatta hakaret olarak algılamaktadırlar. direkt birinci ağızdan aktarıyorum bilgiyi, kendisi \"200 yıldır burada yaşıyoruz, 20 yıl önce levanten demeye başladılar. ne alaka?\" dedi.
dulcinea
İspanyolca'da (gbkz:kaldırmak) (el, parmak, yasa) anlamına gelen (gbkz:levantar) fiilinin (gbkz:dilek kipi) ve (gbkz:emir kipi)nde 3. Çoğul şahıs çekimi.

Yo---------------->levante
tú---------------->levantes
él, ella, Ud.------>levante
nosotros--------->levantemos
vosotros--------->levantéis
ellos, ellas,Uds->(gbkz:levanten)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches