foley

imschrolled
çeşitle nesneler (prop.) ile filmdeki gerçeklik etkisini artırmak için yapılan ses efektlendirmesidir. bir bakıma ses hilesi olarak kabul edilebilir. çünkü, sahnenin birebir sesinden ziyade benzer sesi çıkarabilecek nesneler ile bir foley sanatçısının yaptığı çalışmadır. animasyonlar için de aynı şekilde değerlidir ve güçlü gerçeklik bağlantısını kurmada önemli yere sahiptir.



sahnedeki versiyonu da (bkz: efektör). efektörler, özellikle radyo tiyatrosunda önemli görevler alırlar. anlatılan hikayede devamlılığı, geçişleri ve daha birçok algıyı düzenlerler. mesela, elindeki ayakkabıyı bir tahtaya vurarak, adım sesi, yürüme sesini yaparlar. ya da bir gazete kağıdını buruşturarak rüzgar efekti gibi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches