ilaç yolsuzluğu

spazmoldum
Sahte reçeteyle 300 milyonluk vurgun

İstanbul merkezli 32 ilde yapılan sahte ilaç operasyonunda 109 doktor, hemşire ve eczacı gözaltına alındı. Şebekenin devleti 300 milyon lira zarara uğrattığı belirlendi.

Gönderilmeye hazır İlaçlar arasında en dikkat çeken ilaçlar ise “psikotrop madde” olarak nitelendirilen ilaçlar. Merkezi sinir sisteminde etkisini gösteren ve beynin işlevlerini değiştirerek algıda, ruh halinde, bilinçlilikte ve davranışta geçici değişikliklere neden olan “psikotrop madde”nin, özellikle canlı bomba eylemlerini gerçekleştiren kişilere verildiği öne sürüldü.

Ekipler, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla yüksek fiyatlı ilaçları SGK üzerinden temin eden şebeke üyelerinin, bu ilaçları kaçıkçılar ve Doğu ve Güneydoğu’daki PKK ile irtibatlı kişiler ile Irak ve Suriye’ye gönderdiği iddialarını araştırdı. 8 ay süren takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı.

[http://www.milliyet.com.tr/sahte-receteyle-300-milyonluk-gundem-2238860/ ilgili haber ]

tabipler odası, eczacılar odası bilumum odalar sessiz .. 5 gün geçti haberin üzerinden, tutuklamalar yapıldı .. kimlerin tutuklandığı belli değil .. pkk yı destekleyen doktorların içinde herhalde dini bir vakıfa üye olan kişi yok ki kimse isimlerini yayınlamıyor ya da namaz kılan doktorlar filan yok ki pkk terörüne dahi destek oldukları halde gazetelerde ne isimleri yer alıyor ne hastaneleri ne de başka bir ayrıntı .. ancak dinciler şöyle yolsuzluklar yapıyor, şöyle tacizler tecavüzler işliyor demek ülkede serbest .. paralel yapı bunların isimlerini servis etmiyor ve boy boy haber olmuyor bu kişiler .. algıda seçicilik ya da toplum içinde ak partiye destek olan dindar tarafı öcü yapma ise serbest .. hadi şimdi gidin bataklığınıza geri dönün ..

oynanan iki yüzlü ve kirli oyunların farkında olalım ve algı operasyonlarına gelmeyelim diye yazıyorum bunları ..
zinzal
benim aklıma başka bir tür yolsuzluk geliyor. İnsanların ihtiyacı olmamasına rağmen kullandırdıkları ilaçlar, yok şuna ihtiyacınız var ile kitledikleri ilaçlardır asıl yolsuzluk.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches