düşünce özgürlüğü

imschrolled
insanların işine geldiğinde sonuna kadar, çıkarına ters olduğunda kapsam dışı olan anlamlar bütünü. bir şeye ne kadar çok anlam yüklersek o kadar anlamsızlaştırıyoruz. net olmalı. var ya da yok hangisi ise o.
Sugge
şuura çelik bir korse giydirmeye çalışanların huylandığı özgürlük. şuurumuza vurulan zincirler parçalanacak bir gün, umarım. ayrıca kaypak bir mefhum. dikkatli olmak gerek.
Plastantia
''düşünce özlürlüğü lehindeki temel sav; bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır.'' başkalarının(devlet, siyasi gruplar, diğer fertler vs) müdahalesi evrensel olarak karşı çıkılan, istenmeyen bir durum olsa da bazen kişinin kendisinin engellemek istediği fakat engelleyemediği özgürlük.
Sugge
her düşünene ve düşünceye kızıl şal görmüş boğa gibi saldıranlar umursamaz bu özgürlüğü. kilit cümle: her düşünceye saygı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches