mehmet görmez

elfirâşetüzzerka
diyanet işleri başkanımız.
--- (gbkz: spoiler) ---

Kabede Tavaf esnasında bir Arap kardeşimizin duasıyla irkildim.O Adam;
-Allahım Türkiyeye yardım et..diyordu..
-Kardeşim kendi ülkene niye dua etmiyorsun..dedigimde,
-Kardeşim ben ülkeme dua edersem sadece kendi ülkem için dua etmiş olurum.Ama Türkiyeye dua edersem Âlemi İslâm için dua etmiş olacağım..dedi
Prof.dr.Mehmet Görmez

--- (gbkz: spoiler) ---
elfirâşetüzzerka
\"Bizim görevimiz sadece namaz kıldırmak değildir. İstiklal ve bağımsızlığımız için çaba göstermek bizim aynı zamanda iman vazifemizdir.\"
Prof. Dr. Mehmet Görmez
aberi
Cumhuriyet tarihinde Gelmiş geçmiş en iyi ve Takva Diyanet işleri başkanı Prof. Dr Mehmet GÖRMEZ Hoca.
Minber de kürtçe hutbe veren kürtçe Mevlid i şerif okuyan kürtçe konuşan tek diyanet işleri başkanı.


hissikablelvuku
2010 da göreve gelmiştir. 17-25 Aralık 2013 tarihine kadar ne fetöye ne de dinlerarası diyalog saçmalığına karşı çıkmamıştır. Herkes kandırılabilir ama ehli sünnet bir insanın çıkıp ne diyaloğu saçmalık bu demesi gerekirdi. Ayrıca fetö peygamberimiz olimpiyatlara teşrif etti dediğinde karşısına çıkıp peygamber şarkıya türküye icabet etmez demeliydi.
Sözün özü 7 yıldır görevde en önemli imtihanı fetöydü onu da methiyeler düzerek kaybetti. Şahsen öyle yokluğu aranacak biri de değil diye düşünüyorum.Daha iyisi gelmeli çünkü dinlerarası diyaloğa karşı çıkmadı.
khantura
Tedirginliği her halinden belli olan diyanet işleri başkanı. Bazen güzel sözler söylüyor olabilir fakat suya sabuna dokunmadan yapıyor bunu. Makam aracı gibi kritik mevzularda ise genelde net cevap veremiyor veya sessiz kalıyor.
Şu an konuşması gereken birçok hususta içinden geçenleri ipinin çekileceği korkusuyla söyleyemediği kanaatindeyim.
Rıhtım
İki görev için adı geçiyor.
7 yıl Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı, 7 yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı görevini üstlenen Görmez'le ilgili iki iddia gündeme getiriliyor. Biri Mehmet Görmez'in DEAŞ, Boko Haram, FETÖ gibi İslam imajına zarar veren terör örgütlerine karşı dünyaya gerçek İslam'ı anlatmaya yönelik hazırlanacak bir yurtdışı görevinin başına getirilecek olması. Diğer görüş ise Görmez'in İstanbul'da kurulacak ve Türkçe, Arapça, İngilizce eğitim verecek bir İslam Üniversitesi'nin kurucu rektörü olacağı yönünde.
http://www.hurriyet.com.tr/iki-yeni-gorev-iddiasi-40531060
Rıhtım
Fetullah gülene ovgu dolu aşağıdaki mektubu yazmış kişi. Not: diyebilirsiniz ki ne var bunda münafık olduğunu nerden bilsin. İlim adamı biri gulenin en basitinden cahil bir riyakar olduğunu basortusu teferruattir gibi zibilyon tane açıklamasından anlar. Dolayısıyla bu mektup izaha muhtaçtır.
O mektup:

''Ehl'i hadisin naçiz bir talebesi olarak bir grup genç alimle birlikte, Resul-i Ekrem'in nübüvvet işkâtından iktibas ile cem', tebvib ve tasnif ederek şerhettiğimiz “Hadislerle İslam – Hadislerin hadislerle yorumu” eserini şahsım da dahil çağımız İslam nesillerinde büyük emekleri olan zât-ı âlilerinin yüksek ıttılâlına tankidâtına arz etmekten şerefyab olduğumu ifade eder, sıhhat, âfiyet, uzun ömürler niyazıyla, selam, hürmet ve muhabbetlerimi takdim ederim.” 25.04.2013 Mehmet Görmez
Rıhtım
1959 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdu. İlkokulu Nizip'te okudu, ortaokul ve liseyi Gaziantep İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1983 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yüksek öğrenime başladı. Bir yandan yüksek öğrenimini sürdürürken, diğer yandan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak önce Kırıkkale'de Kur'an kursu öğreticiliği, ardından Ankara'nın değişik semtlerinde imam-hatiplik ve vaizlik görevlerinde bulundu. 1987 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yüksek öğrenimini tamamlayıp Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yapmaya başladı. 1988 yılında bir yıl süreyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın tahsis ettiği bursla Kahire Üniversitesi'nde inceleme ve araştırmalarda bulundu. 1990 yılında "Musa Carullah Bigiyef, Hayatı, Fikirleri ve eserleri" adlı tezi ile yüksek lisansını tamamladı ve doktora çalışmasına başladı. 1994 yılında "Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu" adlı teziyle doktorasını bitirdi. Ayrıca doktora çalışması, 1995 yılında Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Birincilik Ödülü aldı. 1995-1997 yıllarında Ahmet Yesevi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde dersler verdi. Diğer taraftan Anadolu Üniversitesi İlahiyat ön lisans programının hazırlanmasında görev aldı. 1997-1998 yıllarında inceleme ve araştırmalar yapmak üzere İngiltere'de bulundu. 1998 yılında yardımcı doçent, 1999 yılında doçent, 2006 yılında da profesör oldu. 2001-2003 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde dersler verdi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi iken 13 Ağustos 2003 tarihinden itibaren Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Görmez Hoca, 11 Kasım 2010 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı olarak atandı. İleri düzeyde Arapça ve İngilizce bilen Görmez Hoca, İlahiyatçı Hatice Kübra Görmez'le evli ve üç çocuk babasıdır.
Görmez Hoca'nın yayınlanmış birçok eseri, Uluslar arası yayınları, kitap çevirileri, yabancı dilde yayınlanmış kitap ve makaleleri, katkı sağladığı çok sayıda proje bulunuyor. Görmez, “Sünnet ve Hadisin Aktüel Değeri”, “Gazzâli'de Sünnet Hadis ve Yorum”, “Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu”, “Musa Carullah Bigiyef” eserlerine imza attı. 1999 tarihli Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat önlisans için “İslam Dininin Temel Kaynakları-Sünnet/Hadis” Türkçe ders kitabını hazırladı. “Kitâbu's-Sünne”, “Sünnet Müdafaası I-II”, “Kur'an-ı Kerim Âyet-i Kerimelerinin Nurları Huzurunda Hâtun”, “Kitâbu'z-Zühd” gibi önemli dini kitapları Türkçeye çevirdi. Kaynak : Gazete Karar

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches