iki şehrin hikayesi

kuntakinte
charles dickens'ın 1859'da yazmış olduğu romanıdır. toplamda 200.000.000'dan fazla satmıştır.

hikaye paris ile londra arasında geçmektedir ve fransız devrimi anlatılmaktadır. giriş cümlesi \"tüm zamanların en iyisi, tüm zamanların en kötüsüydü.\" olan ve bu sözle fransız devrimini kasteder. hikayede londra kaçıp rahat yaşanılacak bir şehir görünümünde. fransa ise sürekli birilerinin giyotinde boynunu verdiği bir şehir olarak lanse ediliyor.

olayları bizzat yaşamış gibi hissettim. sokakta şarap fıçısının devrildiği ve herkesin akın akın dökülen şarabı içmeye başladığı sahnedir. o kadar gerçekçi anlatılmıştır ki, insan sahneyi adeta içindeymiş gibi yaşıyor. bunun yanı sıra kahramanımız Charles Darnay'ın kurtarılması sırasında yaşananlar tedirginlik hissi yaratmıştır.
Plastantia
fakat kahramanın kurtarılma planı mükemmeldi. bir de orada giyotini tasvir edişi çok sarsıcıdır. soylu yada halktan biri herkes aynı şekilde ölüyordu.
melankomik
üst entrylerin ikisini de okuyunca aynen gözümde canlandı. gerçekten çok iyi betimlemelerle dolu olan kitap. anlatımı da çok gerçekçi. giyotinnn korkulu rüyam olmuştu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches