emre mor

zinzal
türk milli takımına hayırlı uğrulu olsun.
Erman toroğlunun tabiriyle a milli takımı nur topu gibi bir futbolcuya sahip oldu. https://www.youtube.com/watch?v=AZGxgqbvCHw
gruda
Emre Mor kendi takımının değerinden fazla bonservisle transfer oldu.

FC Nordsjaelland 9.350.000 €
Emre Mor'un Bonservisi 16.000.000 €
Rıhtım
Futbolla ilgilenmem, ama ülkemizde gençlerle ilgili en ufak başarı gördüğümde icimde takdir olusuyor. Bu çocuğu umit verdiği için seviyorum.

Ama ben bu çocuğu şapkası yüzünden daha çok sevdim. Bir keresinde Arap alfabesi ile London (londra) yazılı bir şapka takmıştı. Başta ekşi sözlük ve tüm sosyal medyada cahil ordusu çocuğu ışid sempatizanı, gerici,radikal islamcı vs. ilan etmişti. Şapkada london yazili olduğunu öğrenince ise ekşideki cühela ordusu entrylerini silmişti.

Bir kısmı hala duruyor. Çince yazılı bir sapka taksaydı kimse konuşmazdı bile. Ama bi önceki alfabemiz bile tr''deki faşistlere terör bağlantılı geliyor.https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=/amp/www.hurriyet.com.tr/amp/emre-morun-sapkasi-ortaligi-karistirdi-40127993&ved=0ahUKEwj7yK2X6_vTAhUDb5oKHc9EADQQFggcMAA&usg=AFQjCNGuNw9cnXryqbAllGrH4YS-TwZu-Q
imschrolled
takım kimyası açısından bu sezon hücumda en çok ihtiyaç duyulan futbolcu. çok önemli kendisi. yunus akgün de bu kategoride ama kontrat vs. derken gözden düşmüş görünüyor. emre mor topu ayağına istiyor ama yine de hızıyla, gençliğiyle topu önüne atmaya/hareketli oynayacak profile dönüştürülebilir.

(günümüz futbolunda hücumda her şey, 'top kullanma süresi/zamanlama' demek. topu kullanmak için 10sn. olan bir oyuncunun durumu başkadır, 1sn. bile olmayan durumlar başkadır. bunun için ya hızlı top çevireceksiniz, ya basit bir hücum setiniz olacak ya da adam eksilteceksiniz. böyle olmazsa rakip oyuncu sayısı hep fazla olur ve yerleşimi doğru sağladığından, yerleşik hücumda zorlanırsınız. barcelona bile celtic'e zorlanmıştı, zamanında.)

babel ve feghouli ile ileri üçlünün kanatları çok statik kalıyor. tamam oyun kurma, gol yapma vs önemli ama bu kez ceza sahasına girmek ve ceza sahasında etkili olmak zorlaşıyor. onyekuru bitiricilik katkısı ile büyük avantaj sağlıyordu, forvetsiz dönemde bile. feghouli ve belhanda daha çok servis yapan konumdaydı, sağdan soldaki son adama.

geçerli bir hücum seti yok takımın. varsa da uygulanamıyor. şahsen en basit set, babel ve falcao gibi iyi bitiriciler varken, sağdaki adamın daha çok servis/asist odaklı olması gerekiyor. emre mor sol ayaklı, sağda oynadığında bu yönü eksik kalıyor ama rodrigues tarzı dip çizgiye girme alışkanlığı kazanırsa, basit bir şekilde pas atabilir ve asist üretebilir. bence bunu yapabilir, bu basit oyun planını uygulayabilir. birebirde beki geç ve en boştaki adama topu çıkar ya da bek/stoper arasına emre mor önüne pasla sokulabilir. aynı şekilde, sol tarafta da bu planla çalışabilir. bu kez babel sağ'a alınabilir. ya da andone sağa çekilebilir. (emre/falcao/andone) andone'nin sağdaki bitiriciliği iş görür, görecektir.

seri, belhanda, lemina kim varsa, basit oynarak anahtar bas kullanarak, emre'yi dip çizgiye indirecek, emre mor falcao ve babel/andone'yi görecek. yay üzeri ve penaltı noktası civarı da feghouli'ye emanet... feghouli ya da belhanda'dan birinin ortada olması, bir istasyon olarak, en son pasla falcao'yu defans arkasına hareketlenmiş halde kaçırmak için ideal olabilir, aynı zamanda... falcao'yu derin ara pasıyla kaçırma işi, eğer daha uzun bir mesafeden yapılacaksa, bu pasör, marcao olmalı. hem de olası top kaybı denemeleri kaleden en uzak yerde olmuş olur. başarılı olursa da, gol olur zaten. bu açıdan emre mor'un, marcao'nun kanadında olması önemli. denemeye değer buluyorum.

mariano'nun ceza sahası çevresine daha yakın oynaması gerekiyor. beklenmedik toplar atabiliyor. gerekirse sol bek hiç çıkmasın, nzonzi/luyindama'dan biri mariano'nun kademesini kollasın ama mariano önde kalsın. bu da ilerideki üçlü ile orta saha oyuncularının hücum bölgesindeki yerini bulmasını kolaylaştıracaktır. ayrıca takımda birisi uzun top atacaksa, bu isim mariano olmalı...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches