yeni uygulamaya konulan kanunlar

cayisallama
Şu aralar bir işvereni bile olsa işveren iş güvenliği ve iş yeri hekimi desteği almak zorunda diye bir kanun yürülüğe girecek.

Baktığınızda iyi görünüyor. HEr işyerinde bir doktor bir iş güvenliği uzmanı olması ne kadar güzel bir şey değil mi? Değil abi sebep;

- Bu kanun uygulamaya hemen alınıyor ve bu durumu işverenler hemen adapte olamıyorlar. Adam bu kanunları takip edecem diye işini gücünü yapamuyor doğrusu. Ayrıca muhasebecilerin anası ağlıyor resmen.
- Bu kanunun belli bir süre içerisinde pilot noktada uygulaması yapılıp reklamla duyurulması gerekiyor ama yapılıyor mu?
- Bu kanunun işverene getirdiği ekstra maliyet olayı göz ardı ediliyor. Zaten asgari ücreti 1300 lira yapıp işverenleri zorladılar bide bunlar eklenince işler zıvanadan çıkıyor iyice. Asgari ücretin daha da arttırılması yanlısıyım bu arada.

- Bu durumun denetlenmesi ve denetiminin devlet düzeyinde sistemin tam kurulmamasından dolayı bi kaç seneyi buluyor ve rastgele işverenlere fahiş bir şekilde kitliyorlar. Bu zamanda bu rastgele işverenler genelde fetullahçı işverenler ve esnaflar oluyor eskiden aksi siyasi görüş yanlıları ve derneklere üye olanlardan seçiliyordu.

- İşin en kötü tarafı ise işverenlerin bu uygulamalardan kaçma yöntemleri araması ve bu yöntemin en büyük sıkıntısını işçiler çekiyor. Adamın yemeğini kesiyor yolunu kesiyor falan işte.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches