15 temmuz 2016 fetö darbe girişimi

0 /
elfirâşetüzzerka
konum: istanbul
hava da helikopterler uçuşuyor. her an kafama bomba atılacakmış gibi hissediyorum. camilerde halka anonslar yapıldı. insanlar sokağa döküldü ve tezahürat sesleri yükselmiş durumda. köprü kapatıldığı için kardeşim anadolu yakasından bu tarafa gelemedi.
medya pek bir şey söylemese de durum çok ciddi. küfrün kabarması sonuna işarettir. paralel kenar terör örgütü son kozlarını oynuyor. tsk'nın içinden temizlenmeleri kararı çıktığı için kudurdular iyice. ve eminim fransa bu nedenle boşalttı elçiliklerini. kendi ülkelerinde olacaklardan haberi dahi yoktu.
korkuyor muyum? evet, korkuyorum ve dua ediyorum. Allah ülkemize bir daha savaş yüzü göstermesin diye.
cayisallama
Eve yeni geldim. Ankaranın göbeğinide akşam yemeği yiyordum. Saat 22:00 gibi kafamızın üzerinden bir sürü jet geçmeye başladı. İlk başlarda bir gösteri olduğunu düşündük. sonra uçuşlar arttı ve felaket bir hareketlilik oldu.

İlk olarak istanbulda köprülerin kapatılması ile başlamış, sonra genelkurmay başkanı hulusi akar'ın rehin alınması ile devam edilmiş. Mit müsteşarlığına havadan silahlı saldırı yapılmış.

TRT ve istanbul havalimanında kontrolü ele almışlar. Yapan kişilerin kendilerine verdikleri isim yurtta sulh konseyi.
elfirâşetüzzerka
kardeşim izmite gidecek bu tarafa geçiş yok. halk ilçe merkezine gitmeye hazırlanıyor otobüsler falan tutuldu. araçlar konvoy oluşturmuş durumda. trt kanalları ara ara kesiliyor bununla alakası var mı bilmiyorum
abuzeroklava
trt yayınını hala kesmeyen turksat ne iş yapıyorsunuz yatıyor musunuz? Gençler panik yapmayın komplike bir şey değil. Planları çok büyük çaplı değil. Olsaydı ilk internet kısıtlanırdı, sonra bakanlar, başbakan ve cumhurbaşkanı tutuklanırdı. Psikolojik bir hareket halktan destek bekliyor ancak bulamayacak.
zinzal
cumhurbaşkanı recep tayyip Erdoğan şu an tv de canlı yayında. Ben hayatım boyunca hiç desteklemedim, belki hiç olumlu da bakmadım. Bu olay başka. Bu olay çok başka bu olay çok başka. Kendi çoluğunuz çocuğunuz için kaygılanmanızı sağlayacak şeyler olabilir, kendi geleceğiniz ile ilgili kaygılanacağınız şeyler olacak, Mantık olarak bakmanız lazım, milletimiz için bir darbenin sonuçlarını göz önünde bulundurmamız lazım.

Sevin sevmeyin, en karşıt görüş bile olsa senin seçtiğin ya da seçilmesin diye karşı oy kullandığın kişinin yerine bir silahın ve silah gücü ile gelenin olması adil değil.

Tek korkum şu; asker bizim polis bizim. Ne olur burunları bile kanamasın ne olur.
elfirâşetüzzerka
@8 halktan destek bekliyor derken? kim destekleyecek onları? bu gece herkes saflarını belli edecek iyice.
@9 +
halka gelince, evet halk sokaklara döküldü ama onlara değil, hükümete destek olmak için. saatlerdir korna sesleri kesilmedi. arabasını alan sokağa aktı.
biz bi taraftan hükümet için fetihler okuyoruz, paralel kenar ablalar da darbeciler için. bu son şansımız diyorlar. hala paralelle ne alaka diye düşünenlerin olması garip. bi bildiğimiz var ki konuşuyoruz.
allah, ülkemizi bölmeye, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara fırsat vermesin!
abuzeroklava
panik yok. Halk desteği beklediler olmadı. Düşünceleri gezi olayları gibi bir destek bulup onu alet edip darbe yapmaktı. Yalnız destek bulamadılar.

Tsk nın emir komuta zinciri şeklinde olan bir şey değil. Biraz önce vasip şahinin yanında 1. ordu komutanı tsk nın yapmış olduğu bir şey değil. Küçük bir grup tarafından yapılıyor.

millet sokaklarda devletine sahip çıkıyor.
gercektosunpasa
Ankara emniyeti şuanda yanıyormuş. Askeri helikopterler tarafından bombalanıyormuş. TSK içindeki bu kişileri tek tek çıkaracak.

Abdullah Gül canlı yayında.
cayisallama
olayın aslı ağustos ayında ki yüksek askeri şura dır.

Şuan ankara da iyiden iyiye jet sesleri iyice artmaya başladı yeniden. Minarelerden ezan sesi dinmiyor. Sokağa çıkan insan sayısının haddi hesabı yok. Ezan sesleri ile birlikte hastanelerin en yoğun olduğu yerde yaşamam münasebetiyle ambulans seleri birbirine karışmış durumda. Peygamber ocağı mensubu kişiler bir devlete bunları yapamaz. Bunlar peygamber ocağına ait olamaz bu insanlar

Hiç bir şekilde başarıya ulaşamayacaklar.
dulcinea
Ankara'da sürekli patlama sesleri geliyor, müthiş bir bilgi kirliliği var. Halk sokaklara döküldü.

Pek büyük ve gerçekçi bir girişim olduğunu düşünmüyorum.

Umarım kimsenin canı yanmaz, kimsenin burnu dahi kanamaz.
gruda
Olay bu ak trolleri savunmak değil olay millet ve devlet olayı. Bu adamların başta olduğunu düşünmeyin geçmişinizi düşünün Kenan evreni düşünün.

TRT de çatışma olacak muhtemelen. Özel harekat trt yi almaya gitmiş. Can kaybı olmasın Allahım.

elfirâşetüzzerka
daha önce, planlarının erdoğan'ı devirip yerine fethullah güleni getirmek olduğunu söylemiştim sanırım. erdoğan giderse tüm siyaset furyasını kökünden kazıyıp diktatörlük getirmeyi planlıyorlar. siz bize ak troll deyin biz size çapulcu. onlar alacaklarını alırsa (Allah göstermesin) ortada hiç birimiz kalmayacağız.
gruda
Bizim burada ki imam sela okuyor. Ezan okuyanlar da var. Bu camiye bir çağrı değil demokrasiye çağrı. Şu an çok hoşuma gidiyor bu eylem var ol diyanet.

Ancak,
İşler durulduğunda bu konuyu bi daha konuşalım. Camilerin kullanılması bu durumda etik midir?
elfirâşetüzzerka
bu saatte camilerden ezan sesleri, sela sesleri yükseliyor. imamlar halkın sakinleşmesi için konuşmalar yapıyor. toplu dua sesleri yükseliyor.
(bkz: allah'ım ülkemizi ezansız bırakma!)
bizim buralar fena halde karıştı. camlara kimse yaklaşmasın deniyor ama bi taraftan da halk sokakta.
bi de, bu ambulanslar nereye gidiyor. kimsenin canı yanmasın, bir damla kan dahi yere düşmesin artık ne olur Allah'ım.
dulcinea
Boğaziçi köprüsünde ateş açıldığı söyleniyor. Sokak aralarında insanların ellerinde silahlar var. Camilerden yapılan anonsu duymadım fakat kimsenin evden çıkmaması gerektiği yönünde sakinleştirici anonslar yapılması gerektiğini düşünüyorum.

İnsanları meydanlara çağıran şahısların hiçbiri sokakta değil. Umarım herkes sakinliğini korur. Çok güzel olmasa da kan dökülmeyen ve sorunsuz bir sabaha uyanırız.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches